hamburger-icon

Kliker.info

Sirijska vojska tvrdi : U Alepu likvidirano preko 100 plaćenika iz Afganistana

Sirijska vojska tvrdi : U Alepu likvidirano preko 100 plaćenika iz Afganistana

20 Septembra
15:29 2012

Sirijska vojska krenula je jutros u akciju oslobađanja gradske četvrti Bustan al-Qasr u gradu Aleppo. SANA prenosi kako je u akciji jutros "ubijeno preko 100 afganistanskih terorista" koji su se nalazili u blizini zgrade škole al-Fidaa al-Arabi. CNN prenosi informacije sirijskih državnih medija, ali ističu kako još uvijek nisu ponuđeni dokazi da li se radilo o Afganistancima. No, ako je suditi prema najnovijoj reportaži Associated Press-a (vidi izvještaj na dnu teksta), informacije o brojnim stranim borcima u Aleppu vjerojatno su točne.Druga vojna jedinica sukobila se s pobunjeničkim skupinama na prostoru gradske četvrti al-Fatayes, informacije govore kako je tamo ubijeno 7 terorista uključujući i snajperistu.

U napadima je također zaplijenjena veća količina oružja kao i 15 vozila s ugrađenim strojnicama. U isto vrijeme SANA prenosi kako je jutros pokrenuta i velika akcija u okolici Damaska gdje je "uhićeno 100 terorista na prostoru palestinskog kampa i kampa al-Yarmouk".Novi sukobi su izbili i na granici sa Libanonom gdje je skupina naoružanih boraca pokušala ući u Siriju. Informacije govore kako je do pokušaja infiltracije na sirijski teritorij došlo na prostorima Halat, Edlin i Bayoun. Nakon sukoba s vojskom isti su se dali u bijeg natrag u Libanon.Voice of Russia prenosi kako su dvije bombe eksplodirale u Damasku, u blizini vojnog punkta i srednje škole, pri čemu je ranjeno nekoliko civila. Također se navodi kako se niz eksplozija dogodio sinoć u Aleppu u blizini vojnih baraka.
 
AP: "Sve veći broj stranih ekstremista u Siriji"
 Associated Press prenosi kako se sve veći broj stranih ekstremista nalazi na bojišnici u Siriji. Novinar AP-a koji se javlja iz grada Tel Rifaat u Siriji, opisao je svoje iskustvo u tekstu koji je jučer objavljen: "Na prostoru sjevernog sirijskog sela, bradati naoružani muškarci, bilo je jasno kako nisu Sirijici, okružili su naš automobil u kojem se nalazilo više stranih novinara. Krupan muškarac u smeđoj odori istupio je i rekao kako je Iračanin, dok je pregledavao naše zaplijenjene putovnice među kojima je bilo i američkih.'Znamo da ste svi vi američki novinari zapravo špijuni. Sada nam recite što radite ovdje i za koga špijunirate’, rekao je na engleskom i tada optužio SAD za uništenje Iraka i Afganistana. ‘Stvarno bih vam želio sada odrubiti glave’, rekao nam je te poručio svojim ljudima – od kojih su mnogi, prema naglasku, stigli iz sjeverne Afrike – kako ‘Amerikanci ubijaju Muslimane’." (Kliker.info-Advance)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku