hamburger-icon

Kliker.info

Silajdžić odbio Dodika i Čovića : SBiH neće učestvovati na sastanku oko formiranja vlasti na nivou BiH

Silajdžić odbio Dodika i Čovića : SBiH neće učestvovati na sastanku oko formiranja vlasti na nivou BiH

06 Januara
13:42 2011

Predstavnici Stranke za BiH (SBiH) neće sudjelovati u razgovorima o formiranju vlasti na sastanku koji je zakazan za 10. januara, a izborni rezultat ne čini tu stranku odgovornom niti relevantnom za konstituiranje izvršne vlasti u BiH, priopćeno je danas iz te stranke. Kako stoji u priopćenju, Predsjedništvo S BiH ostaje na više puta javno iznesenim pozicijama kada su u pitanju državna imovina, ustavne promjene, denacionalizacija i restitucija kao i druga pitanja vezana za euroatlantske integracije.

"Sa ovim stavovima ušli smo s grupom stranaka u razgovore okupljenih oko SNSD-a i HDZ BiH, a koji su održani 28. decembra 2010.godine te smo jasno iznijeli naše stavove. Tom prigodom smo naglasili da za nas nisu prihvatljivi stavovi i konkretni potezi vezani za državnu imovinu niti ovog bloka, kao ni bloka predvođenog SDP-om", stoji u priopćenju.

U toj stranci smatraju da je SNSD nakon proglašenja Zakona o statusu državne imovine na teritoriju Republike Srpske poslao jasnu poruku da nema namjeru korigirati stav o državnoj imovini nego da želi dovršiti projekt otimanja državne imovine u korist entiteta. U ovakvim okolnostima Stranka za BiH nema namjeru dalje sudjelovati u razgovorima, niti će prisustvovati sastanku zakazanom za 10. januara 2011.godine, stoji u priopćenju iz te stranke.  (Kliker,info-Fena)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku