hamburger-icon

Kliker.info

Sidran o histeriji nakon odluke Inzka: Osporavanjem, izgovaraju – priznanje

Sidran o histeriji nakon odluke Inzka: Osporavanjem, izgovaraju – priznanje

25 Jula
06:25 2021

Valentin Incko (Inzko), visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini, nametnuo je dopune o Krivičnom zakonu Bosne i Hercegovine kojima se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida. Ovu odluku Incka te poruke koje su nakon toga upućene iz Republike Srpske komentirao je i akademik Abdulah Sidran . On  se pita “šta nam kazuje histerija povodom donošenja jednog normalnog civilizacijskog zakona”.

Njegov status prenosimo u cijelosti:

– Histerija nastala u političkom i medijskom prostoru Republike Srbije i njenog ratnog plijena u Bosni, narečene Republike srpske, ne može se razumjeti drukčije nego kao potvrda opšteg uvjerenja da je genocidni plan rata protiv BiH kreiran u Beogradu, finansiran iz Beograda, da je njime rukovođeno iz Beograda, da se iz Beograda sve ove decenije rukovodi svim drugim oblicima njegovog tri decenije dugog nastavka.

Zašto bi se inače bilo koja državna zajednica protivila jednom normalnom civilizacijskom zakonu koji se odnosi na sve pojednice i sve etno-nacionalne skupine u našim prostorima?

Čudesni su putevi logike!

Osporavanjem, izgovaraju – priznanje – poručio je Sidran.

 • Sidranov status

  (Avaz)

Podijeli

3 0 komentara

 1. Zoran(Rodoljub)
  Zoran(Rodoljub) 25 Jula, 13:58

  Evega javio se bosnjacki akademik cije je najveci doprinos za bosanski(?) jezik dodavanje slova h u sve rijeci u istom.Npr;Sarajevo,Sa(h)rajevo,Sidran,Sid(h)ran i sl gluposti na ovom dunjaluku.Inace kako vid akademice nakon operacije ociju u genocidnom BG?A novac od gosn.Kusturice kojim je platio to operaciju.A?Vi ste moralna nistarija,bez(h)beli.

  Odgovori
 2. DOKUMENT
  DOKUMENT 26 Jula, 04:54

  Pokrenuta online peticija za hapšenje Milorada Dodika

  Amir Hadžić, bosanski youtuber pokrenuo je online peticiju za hapšenje Milorada Dodika, predsjednika SNSD-a i člana Predsjedništva BiH nakon što je sam on prije dva dana pokrenuo peticiju o neprihvatanju Inzkove odluke o zabrani negiranja genocida.

  Hadžić je peticiju pokrenuo na internet platformi “change.org” pod nazivom “Želimo da Milorad Dodik bude uhapšen i procesuiran”.

  Cilj je da peticiju potpiše 10.000 ljudi, a prema podacima s ove online platforme, broj potpisa raste iz sekunde u sekundu.

  “Trenutni član predsjedništva Bosne i Hercegovine, već dugi niz godina krši mir i sigurnost svih građana države Bosne i Hercegovine. To čini svojom retrogradnom politikom i ličnim stavovima i izjavama, koji su gotovo uvijek usmjereni protiv nesrpskog stanovništva u BiH. Mi smo jedina država na svijetu čiji predsjednik poriče vlastitu državu”, stoji u opisu peticije.

  “Ugrožena sigurnost građana”
  Dodano je i to da se posljednjim događajima vezanim za Milorada Dodika i njegovo negiranje genocida u Srebrenici te najavama o otjepljenju manjeg bh. entiteta Republike Srpske od države Bosne i Hercegovine ugrožava sigurnost njenih građana.

  Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku