hamburger-icon

Kliker.info

Šemsudin Mehmedović : “Ako Izetbegović (opet) popusti Čoviću, to će biti njegov kraj”

Šemsudin Mehmedović : “Ako Izetbegović (opet) popusti Čoviću, to će biti njegov kraj”

25 Avgusta
14:46 2015

mehmedovic-semso1Nisam baš optimista da će rekonstrukcija Vlade FBiH ići brzo i efikasno ako DF ne bude kooperativan u tom smislu, ali sve je to rezultat politike HDZ-a koji je sve probosanske stranačke lidere posvađao i sada ih mudro miri i pokušava da bude ključni politički faktor na evropskom putu BiH, čijim političkim procesom bi upravljao i, naravno, ostvarivao političke snove, izjavio je u intervjuu za Oslobođenje Šemsudin Mehmedović, zastupnik u Parlamentu BiH.

 Rekli ste prošle sedmice da SDA previše popušta Draganu Čoviću i HDZ-u BiH, a onda je Čović ugostio u Mostaru Milorada Dodika, pa su se pojavile tvrdnje o planu skovanom da se iz Vijeća ministara BiH izbaci Savez za promjene, a uvede SNSD?
– Dragan Čović samo naizgled djeluje smireno. Veoma mu se žuri da provede ranije dogovoreni plan sa Miloradom Dodikom i Fahrudinom Radončićem da zagospodare državom i svim njenim ključnim instancama, kako bi Bosni i Hercegovini zadali udarac od kojeg se ona više ne bi mogla oporaviti. SDA i njeni birači su ih spriječili u tome i sada bi bila ludost da SDA uvede ovu gubitničku koaliciju na vlast. Koliko znam, takvo šta je predsjednik Izetbegović u nekoliko navrata javno odbio učiniti. Nadam se da će istrajati u tome.

Bolja SDA

U svakom slučaju, ima moju podršku. Ako se ipak desi da ovaj plan Čović, Dodik i Radončić uz pomoć Izetbegovića provedu u djelo, bio bi to ujedno i kraj Izetbegovića kao lidera SDA i lidera Bošnjaka. Što se tiče Saveza za promjene, ranije sam kazao, a to i sada tvrdim, da je ovaj dio koalicije trenutno najefikasniji u provedbi efikasne državne politike.

(Kliker.info-Oslobođenje)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku