hamburger-icon

Kliker.info

Semir Osmanagić tvrdi : Piramide u Visokom građene su prije 10.350 godina!

Semir Osmanagić tvrdi : Piramide u Visokom građene su prije 10.350 godina!

04 Juna
06:24 2011

Jedan od najkontroverznijih antropologa današnjice, dr. Semir Osmanagić, održao je u Slavonskom Brodu predavanje o piramidama s posebnim naglaskom na bosanske piramide odnosno Bosansku dolinu piramida.

Kritičari bez dokaza                 – Projekt istraživanja Bosanskih piramida najveći je arheološki projekt u svijetu i prošle godine bili smo najaktivnija arheološka lokacija sa 500 volontera i sa 45 profesionalnih arheologa iz Italije, Španije, Francuske, Mađarske, Hrvatske, Malezije – prenose strain mediji izjavu antropologa Semira Osmanagića koji iz dana u dan otkriva nove detalje bosanskih piramida u Visokom. On kaže da je u proteklih sedam godina utrošeno je 340.000 radnih sati na otkopavanju piramida, a ove godine za rad se prijavilo više od 700 volontera iz 42 države i sa svih šest kontinenata.

– Jednostavno, ljudi žele biti dio povijesnog procesa otkrivanja prvih evropskih i najvećih piramida na svijetu – napominje Osmanagić čiji su kritičari utihnuli nakon što im je podastro dokaze pa postojanje piramida u Visokom više ne mogu negirati.- Kritičari, koji su nas bez ikakvih argumenata napadali 2005. I 2006. godine potpuno su se povukli i u javnosti više ne možete čuti nikoga koji tvrdi da je to prirodni fenomen, da u Bosni nema  piramida. Nakon što su timovi stručnjaka iz Egipta sa kairskog i aleksandrijskog univerziteta, Italije, Rusije…potvrdili da imamo piramide ali da treba utvrditi ko i kada ih je gradio, koja je svrha…prestali su napadi na ovaj projekt. Međutim, još uvijek dio kulturnog establišmenta, pogotovo oni koji su u početku govorili protiv i dalje zadržava jedan ignorantski stav prema onome što radimo – izjavio je Osmanagić.

Stigla nova potvrda                     Semir Osmanagić dobio je ovih dana još jednu potvrdu da ono što tvrdi i radi ima realnu i utemeljenu osnovu. Tokom arheoloških radova na pet bosanskih piramida pored Visokog tražio se i neki organski materijal po kojem bi se radiokarbonskim metodama mogla utvrditi približna starost građevine.- Organski materijal pronašli smo na jednoj od terasa piramide Mjeseca. Našli smo da su površinski slojevi lijepljeni za osnovu tih blokova. Kada smo odlijepili površinu našli smo organski materijal, obavili smo radiokarbonsko datiranje u Poljskoj na Šleskom institutu tehnologije i prije dobili smo rezultat. Starost je 10.350 godina što znači da je ta terasa građena prije 10.000 godina i to u potpunosti mijenja naša znanja o Evropi i starosti naprednih civilizacija – kaže Semir Osmanagić. (Kliker.info-San)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku