hamburger-icon

Kliker.info

Selektor Safet Sušić nakon novog poraza svojih izabranika: U nekoj smo crnoj seriji

Selektor Safet Sušić nakon novog poraza svojih izabranika: U nekoj smo crnoj seriji

02 Juna
08:00 2012

Sušić: Opet fizički paliMajski prijateljski dvomeč završili smo sa dva poraza. Poslije Iraca, pobijedili su nas i Meksikanci, ali smo, za razliku od beskrvnog Dablina, u Čikagu pokazali da znamo nešto i odigrati. – Utakmica se trebala završiti neriješenim rezultatom, što bi bilo i najrealnije prema prikazanoj igri i prilikama. Nismo, međutim, imali sreće. Od Brazila smo izgubili u samom finišu, a isto to se ponovilo i u Čikagu sa Meksikom. U nekoj smo crnoj seriji. Nadam se da će se sreća jednom okrenuti pa da ćemo, kada to bude najbitnije, mi pobijediti na ovakav način – kaže selektor Safet Sušić. Nakon Irske, Pape je imao velike zamjerke na račun fudbalera. Rijetko je kome dao prolaznu ocjenu. Predstavom na "Soldier Fieldu" bio je nešto zadovoljniji s obzirom na to da su igrači u prvom poluvremenu pokazali djelić onoga zbog čega se nadamo plasmanu na Svjetsko prvenstvo.

– Igrali su bolje nego u Dablinu dok su imali snage. U drugom poluvremenu vidjelo se isto što i u Irskoj, da su došli s godišnjih odmora. Ne možeš očekivati da nakon naporne sezone pruže najbolje od sebe. Bili su solidni, ne mogu im zamjeriti – rekao je Pape. Na pitanje kako bi on prokomentirao nespretnost Vranješa kod gola Meksikanaca, selektor je odgovorio: – Sa svoje pozicije vidio sam da je pokušao da izbije loptu. Je li ga omeo vjetar, koji je bio jak, ili je lopta bila nezgodna, ili mu se samo desilo to što mu se desilo, ne znam.Prije dvomeča, najmanje što je Sušić želio su dva poraza.
– Bez obzira na to što su prijateljske utakmice, upozoravao sam da ne bi valjalo izgubiti obje. Ali, ako postoji kakvo ohrabrenje, to je ovaj drugi meč. Bili smo dostojan protivnik Meksiku. Nakon tri odrađena treninga, vidjela su se velika poboljšanja u odnosu na Irsku. No, činjenica da su igrači došli s odmora, ne mijenja se tako lako. Da su bili Emir Spahić, Saša Papac i Sejad Salihović, vjerovatno bi bilo drugačije. Mi smo ekipa koja, kada ostane bez jednog ili dvojice igrača, mnogo gubi i to je ono što me brine – rekao je bh. selektor.

Najviše mi je žao navijača

Pape je zahvalio navijačima na podršci. Malo je onih za koje će odmjereni Pape reći da su fantastični. – Zaista su bili fantastični. Zbog njih mi je najviše bilo žao što smo u posljednjim sekundama utakmice primili gol – rekao je Sušić. (Kliker.info/AvazSport)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku