hamburger-icon

Kliker.info

Šefik Džaferović : “Ovdje nema pobjednika niti pobijeđenog. Pobjednici su BiH, svi dijelovi BiH i svi narodi i svi građani”

Šefik Džaferović : “Ovdje nema pobjednika niti pobijeđenog. Pobjednici su BiH, svi dijelovi BiH i svi narodi i svi građani”

19 Novembra
16:43 2019

Šefik Džaferović, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz bošnjačkog naroda, u izjavi za medije pojasnio šta je to danas potpisano u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine i kakav to dokument ide u Brisel u sjedište NATO saveza.

“Predsjedništvo BiH je danas usvojilo program reformi BiH koji će biti dostavljen putem naše stalne misije pri NATO savezu u Briselu. NATO savezu, jedan dan nakon što Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH potvrdi imenovanje predesjedavajućeg i imenovanja Vijeća ministara”, kazao je Džaferović u uvodu.

“Taj dokument je u prilogu odluke, donesena je odluka o imenovanju Tegeltije – ta odluka će biti dostavljena PD PSBiH, Komisiji za pripremu izbora Vijeća ministara BiH. To se događalo danas na sjednici Predsjedništva”, poručio je kratko Džaferović.

Da li taj program reformi koji će se dostaviti Briselu znači ANP – pitanje je koje je najviše zanimalo novinare u Predsjedništvu BiH.

“Ovdje nema pobjednika niti pobijeđenog od strane bilo kojeg političara ili politike. Pobjednici su BiH, svi dijelovi BiH i svi narodi i svi građani. Mi smo u proteklih dva mjeseca radili naporno zajedno sa našim prijateljima iz svijeta i NATO savezom i došli smo dokumenta koji će biti dostavljen NATO savezu koji mogućava nastavak saradnje”, poručio je.

Prema njegovom mišljenju, najvažnije je da je taj dokument u skladu sa principom vladavine prava, poštuje sve zakona i odluke.

“To je najvažnije u ovom trenutku. Ovaj dokument podržavaju naši prijatelji iz svijeta i NATO savez”, izjavio je.

“Neću dati izjavu kojom ću da otežam situaciju i pogoršam klimu. Dovoljno je da kažem da je dokument prihvatljiv NATO-u, da je na tragu principa vladavine prava i poštuje sve odluke”, rekao je Džaferović.

On u narednom periodu očekuje deblokadu, uspostavu vlasti u BiH, na svim nivoima i da vlasti počnu da rade svoj posao.

“To su reforme unutar BiH, reforme iz svih oblasti i konačno je vrijeme da se posvetimo onome zbog čega smo birani. Ovdje je postignut konsenzus među članovima Predsjedništva, bilo je onako kako sam govorio – nije moguć ni Džaferovićev, ni Dodikovi ni Komšićev diktat, moguće je samo da se dogovaramo. Dok se ne dogovorimo oko promjene rješenja – moramo poštovati one do sada potpisane dokumente”, naglasio je član Predsjedništva BiH, rekao je.

Džaferović je poručio da očekuje da se ide ubrzano u formiranje vlasti i da se što prije dođe u situaciju da se bave poslom zbog kojeg su izabrani na izborima.

(Kliker.info-N1)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku