hamburger-icon

Kliker.info

Sedam mjeseci od ‘terorističkog čina’ u Mostaru : “Radite ili odlazite sa funkcija na kojima nedjelovanjem štitite neofašizam”

Sedam mjeseci od ‘terorističkog čina’ u Mostaru : “Radite ili odlazite sa funkcija na kojima nedjelovanjem štitite neofašizam”

14 Januara
15:37 2023

Danas se navršilo sedam mjeseci od terorističkog čina izvršenog 14. juna prošle godine na Nacionalnom spomeniku Bosne i Hercegovine – Partizanskom spomen groblju. Počinioci još nisu otkriveni niti javnost ima bilo kakvu ozbiljnu informaciju o ovom događaju od one uobičajene: Istraga je u tijeku. Istraga traje trideset godina i nikada niko nije sankcioniran, saopćeno je danas iz SABNOR-a Mostar.

“Ponovo postavljamo pitanje: Kako građani onda da u tako “efikasne” organe sigurnosti imaju povjerenje? Teško, gotovo nikako.

Jasno je već odavno da niko ne želi riješiti ove terorističke, rušilačke pohode koji traju trideset godina. Odgovori koje dobivamo na naše upite su nedovoljni, neozbiljni i neprofesionalni.

Ovakvo ponašanje može se razumjeti samo kao opstrukcija, a u ovakvim slučajevima opstrukcija je saučesništvo.

Nakon sedam mjeseci valja ponoviti: Gospodo, po onome što radite trideset godina, jasno nam je koju stranu ste odabrali. Očigledno je da je to strana za koju je istorija rekla puno toga i odbacila je.

Radite ili odlazite sa funkcija na kojima nedjelovanjem štitite neofašizam”, poručuju antifašisti Mostara.

(Kliker.info-agencije)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku