hamburger-icon

Kliker.info

SDP: Privatizacija FDM je žalosna

SDP: Privatizacija FDM je žalosna

16 Juna
15:32 2008

Hercegovačko-neretvanski Županijski odbor SDP-a smatra kako je žalosno te mentalno i moralno vulgarno gledati da se privatizacija Fabrike duhana Mostar (FDM) za 300 000 maraka najavljuje spektakularno, posebice kada sve fabrike iz iste djelatnosti u BiH i okruženju ostvaruju impresivne poslovne rezultate. 

 U priopćenju za javnost toga odbora navodi se kako je više nego očigledno da je FDM sustavno godinama uništavana kako bi bila kupljena za mizernih par stotina hiljada maraka, pogotovo kada su svi normalni svjesni da sama lokacija FDM zajedno sa zgradom vrijedi više milijuna maraka.
 
 ŽOSDP-a poziva nadležne organe da preispitaju ulogu svih poslijeratnih struktura menadžmenta te upravnih i nadzornih odbora u finansijskom slomu hercegovačkog giganta. 

 U priopćenju se ističe kako se samo na taj način može konačno prekinuti funkcioniranje opće poznatog sustava aktuelne vlasti koji uništava sve tvornice (HEKOM, PREDIONICA, MI SOKO, HEPOK i druge) kako bi one bile kupljene za sitne novce ne obazirući se na činjenicu da je veliki broj građana godinama ulagao svoj rad u izgradnju navedenih fabrika.

 "Smatramo da bi i županijska Vlada trebala shvatiti kako je konačno vrijeme da županijskoj Skupštini podnese izvješće o radu nadzornih i upravnih odbora u tvrtkama s većinskim državnim kapitalom, a da Skupština zakaže tematsku sjednicu na kojoj bi se analizirao cjelokupni privatizacijski proces u županiji", navodi se u priopćenju ŽOSDP-a.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku