hamburger-icon

Kliker.info

Satko Bitanga : SRETNA NAM NOVA 2019 GODINA

Satko Bitanga : SRETNA NAM NOVA 2019 GODINA

Januar 01
16:18 2019

Muriz Memić iz Sarajeva i Davor Dragičević iz Banjaluke su jedini istinski heroji u BiH tokom ove 2018. godine. To su očevi, čiji su sinovi Dženan i David ubijeni, a oni mjesecima samo pokušavaju i traže od tzv. “Insitucija sistema” da pronađu njihove ubice, te ih kazne, kao i njihove pomagače, zaštitnike i lažne svjedoke… samo to i ništa više.

Piše : Satko Bitanga 

A šta rade i kakve su te tzv. “Institucije sistema”, policajci, istražitelji, tužioci, sudije, ministri, premijeri, razni drugi političari, predsjednici… Šta su učinili? Skoro ništa, osim što su ove ljude žigosali, proglasili neprijateljima i rušiteljima države, entiteta i sistema, nasilnicima, manipulatorima, bolesnicima i šta sve ne drugo, pa ih čak i hapsili, ponižavali, maltretirali!!!!!
A oni samo traže ISTINU i PRAVDU za njihove ubijene sinove Dženana i Davida, da se napokon saznaju imena ubica njihove djece, njihovih saučesnika i zaštitnika. A ko bi to drugi trebao uraditi nego te famozne tzv. “Institucije sistema”.

A sutra u mnogim gradovima i općinama širom naše BiH, u Sarajevu, Banja Luci, Mostaru…, na njihovim javnim trgovima, u hotelima, restoranima, diskotekama, klubovima… sprema se vatromet, slavlje, muzika, ples, veselje, igra, jedenje, pijenje… a sve povodom proslave dolaska Nove 2019. godine. I sve to organiziraju razne tzv. “Institucije sistema”, neki gadonačelnici i načelnici, a i iz budžeta svu tu zabavu plaćaju porezni obveznici, pa čak i Davor i Muriz, očevi ubijenih Davida i Dženana. To rade te tzv. “Institucije sistema”. Žalosno, tragično, jadno, ali i istinito.

A kako se osjećaju Muriz i Davor, kako se osjećaju ostali članovi njihovih porodica i prijatelji, da li je njima do zabave i veselja, šta oni da požele, kako sebi, tako i drugima u 2019. godini? Da li će se bilo ko od organizatora ovih novogodišnjih zabava i teferiča, kao i razni muzičari, pjevaci, zabavljači.. bar simbilično, sutra 31.12.2018., minutom šutnje ili fatihom, ili možda bar nekom pjesmom posvećenom Dženanu i Davidu sjetiti tih ubijenih nevinih mladića? Nadam se tome, ali ipak sumnjam da će se to desiti, a volio bih iskreno da nisam u pravu, da sam u zabludi, da ipak još u tim ljudima i nama svima ima bar mrva humanosti, ljudskosti i dobrote. Živi bili pa vidjeli?! Život ne treba stati u državi niti zbog čega, ali treba pokušati bar odvojiti samo jednu, ili nekoliko minuta za jednu pjesme, tokom Novogodišnje noći i pokazati da smo ipak svi mi samo normalna ljudska bića, razumom obdarena.

Jadna je, da ne može jadnija biti ovakva država BiH u kojoj živimo, a još jadniji su ovi “naši” političari, policajci, istražitelji, tuzioci, sudije i svi drugi pripadnici tzv. “Institucija sistema”, koji na bilo koji način, umjesto da pomažu ljudima da se saznaju ubice njihove nevine djece, sve čine upravo suprotno, odnosno prikrivaju činjenice i dokaze, te se “trude” da se ne saznaju prave ubice Davida i Dženana, kao i eventualni naručioci tih ubistava, saučesnici ubica, pomagači i zaštitnici, lažni svjedoci… ili ukoliko ti isti bar iskreno ne suosjećaju sa njihovim očevima, majkama, braćom, sestrama, rodbinom, drugovima i prijateljima.
A ni svi mi, odnosno većina običnih ljudi, koji to tako iz daljine i sa strane samo posmatramo i ništa konkretno ne činimo da ISTINA I PRAVDA ZA DŽENANA I DAVIDA ne pobijede nismo nimalo bolji.

🙏

Nikada samo ne smijemo zaboraviti, da se i nama, ne daj Bože, može desiti isto, možda čak i gore nego što se dogodilo očevima, majkama i porodicama DŽENANA i DAVIDA. Neka je rahmet i pokoj njihovim dušama

SRETNA NAM ONDA SVIMA OVAKVA JADNA, TUŽNA I ČEMERNA ORWELLOVA NOVA 2019. GODINA???!!!

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *