hamburger-icon

Kliker.info

Sastanak predsjednika pet stranaka: DNZ se priključuje “platformašima

Sastanak predsjednika pet stranaka: DNZ se priključuje “platformašima

05 Marta
08:18 2011

Rifat Dolić i njegov DNZ definitivno će se pridružiti SDP-u, SDA, HSP-u i Narodnoj stranci Radom za boljitak u formiranju vlasti u FBiH, što će zvanično biti potvrđeno na sastanku pet stranaka potpisnica platforme koji bi trebao biti održan prekosutra u Sarajevu.Da će pristupanje DNZ-a četvorci biti tema razgovora zakaznih za ponedjeljak, jučer je za "Avaz" potvrdio predsjednik HSP-a BiH Zvonko Jurišić.- DNZ želi biti dio ovog projekta i pristupiti platformi. O tome bismo trebali razgovarati u ponedjeljak u Sarajevu. Međutim, nije bilo govora o raspodjeli konkretnih pozicija – istakao je Jurišić.

Iako je predsjednik NSRzB-a Mladen Ivanković Lijanović samo dan ranije novinarima rekao da ponuda za dva HDZ-a više ne važi, Jurišić nam je rekao da takav zaključak nije donesen. Istakao je da u ovom trenutku ne može reći "ni da li je ponuda još otvorena, ali ni zatvorena".S druge strane, iz DNZ-a jučer su saopćili da će od potpisnica platforme zatražiti pisani zahtjev za izjašnjenje o prijedlogu za pristupanje DNZ-a programskoj platformi, a konačnu odluku o tome, nakon dobivenih odgovora, donijet će organi stranke.

 Platformi pristupa i HSS?    
Jurišić nam je rekao da platformu podržava HSS te da bi, "ako eventualno završe u nekim kombinacijama u Domu naroda", također mogli potpisati taj dokument. (Kliker.info-Dnevni avaz)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku