hamburger-icon

Kliker.info

Saslušanje Karadžića tokom noći/Došao i brat Luka

Saslušanje Karadžića tokom noći/Došao i brat Luka

21 Jula
23:07 2008

Istražni sudija Veća za ratne zločine u Beogradu Milan Dilparić kaže za B92 da će Radovan Karadžić biti saslušan tokom noći.

Dilparić kaže da su u toku pripreme za saslušanje haškog begunca. Haški optuženik i bivši lider bosanskih Srba Radovan Karadžić, uhapšen je večeras u akciji srpskih službi bezbednosti, saopštio je Savet za nacionalnu bezbednost. On se nalazi u Specijalnom sudu za ratne zločine u Beogradu, ali nije poznato gde je uhapšen.

Ispred zgrade Specijalnog suda u kojoj je smješteno i Veće za ratrne zločine Okružnog suda večeras nešto poslije ponoći je mirno, a kompleks obezbjeđuju pripadnici žandarmerije, uvjerio se večeras reporter Tanjuga.

Uz brojne novinarske ekipe, koje su se poslije informacije o hapšenju haškog optuženika Radovana Karažića okupile ispred Specijalnog suda, u Ustaničkoj ulici gdje se nalazi te pravosudna institucija je mirno.

U zgradu suda, nešto prije ponoći ušao je portparol Tužilaštva za ratne zločine Bruno Vekarić, koji se nije obratio novinarima, a desetak minuta posle njega ispred zgrade pojavio se i Luka Karadžić, brat haškog optuženika Radovana Karadžića okupile ispred Specijalnog suda, u Ustaničkoj ulici gde se nalazi te pravosudna institucija je mirno.

Luka Karadžić  je po izlasku iz zgrade novinarima kratko izjavio da se njegov brat tu ne nalazi. On je kratko dodao da je o hapšenju sazano iz medija.

TV FOX javlja da se ispred Specijalnog suda u Beogradu, gde se okupio veliki broj novinara koji veruju da se tu trenutno nalazi Radovan Karadžić dogodio manji incident.

Kako javljaju reporteri, nepoznati čovek je iz kola vređao novinare i pretio im, a brojne policijske snage nisu reagovale ni kada je novinare ovaj čovek gađao limenkom.

Reporteri javljaju i da se na Trgu Republike takođe dogodio manji verbalni ncident.

Na četvrtom spratu u zgradi Specijalnog suda, u jednoj od sudnica Okružnog suda Veća za ratne zločine upaljeno je svijetlo. Tužilaštvo za ratne zločine Srbije večeras je Tanjugu potvrdilo da je uhapšen haški begunac Radovan Karadžzić, ali nisu želeli da saopšte detalje te akcije.

U Tužilaštvu su najavili da će se tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević i predsjednik Nacionalnog savjeta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić obratiti sutra novinarima u Palati "Srbija",  u 11 sati u
Beogradu.

Akcijom srpskih službi bezbjednosti večeras je lociran i lišen slobode haški optuženik Radovan Karadžić, saopštio je Savjet za nacionalnu bezbjednost Republike.

(Kliker.info/Agencije)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku