hamburger-icon

Kliker.info

Sarajka Aleksandra Derikonja u utrci za titulu Miss Amerike

Sarajka Aleksandra Derikonja u utrci za titulu Miss Amerike

09 Maja
13:05 2010

Sarajka Aleksandra Derikonja proglašena je prije nekoliko dana misicom američke savezne države Mein, čime je dobila priliku da se bori za titulu Miss Sjedinjenih Američkih Država! Dvadesetogodišnja studentica ekonomije bit će od 9. jula sa ostalim misicama na pripremama u Las Vegasu, gdje će 16. jula biti poznata i pobjednica.  Aleksandrinom uspjehu najviše se obradovala njena majka Nevenka Simanić, koja je, također, rođena u Sarajevu, a koja je, usljed ratnih okolnosti, otišla iz rodnog grada, prvo u Crnu Goru, a potom u Ameriku.

Spremna karta                  – Oduvijek mi je bila želja da predstavljam svoju zemlju u svijetu. Za sada sam nekako gledala da uskladim školu i manekenstvo, zbog toga nisam tražila velike prilike. Radim za dizajnericu Žil Mekgovan (Jill McGowan) u Portlandu, gdje, inače, živim od svoje 14. godine – ističe Aleksandra. U Sarajevu je ova 20-godišnjakinja svakoga ljeta. Ove godine zbog izbora neće moći doći. – Obično, čim se semestar završi, karta za Sarajevo već je kupljena i kod tetke i djeda ostajem po tri mjeseca. Žao mi je što ovog ljeta neću moći doći, ali nastojat ću da odavde pobjegnem uzimu – dodaje Derikonja.

Nakon studija, Aleksandra se namjerava preseliti negdje gdje ima veće izglede za modni uspjeh. Birat će između Njujorka i Majamija. Učešće na izboru Miss SAD i samoj Aleksandri zvuči nevjerovatno.- U ovakvim situacijama moraš imati veliko samopouzdanje, razmišljati pozitivno i pripremati se za ono što je pred tobom. Bez priprema nema ništa tako da imam privatnog fitnes-trenera, trenera za intervjue, jer će moja završna ocjena uveliko zavisiti od onoga što ću odgovori na pitanja članova žirija. Moći će me pitati šta hoće tako da moram biti spremna na sve – govori mlada djevojka.
 
Skromna sam                       Sa konkurencijom koja je očekuje na izboru u Las Vegasu nije upoznata niti je želi znati. Koliko je realno očekivati da djevojka koja nije Amerikanka može napraviti neki veći uspjeh, Aleksandra kaže:- Nepotrebno je da zagledam druge djevojke, njihove haljine, frizure… Bitno je da se fokusiram na sebe, jer jedino na taj način možeš doći do nekog uspjeha. Ljudi koji me treniraju, koji su direktori za moju državu Mein, nadaju se da ću ući u top 15, mada uvijek razmišljam skromno da šta ne bih urekla – kaže Aleksandra.  

Predsjednica multikulturalne grupe          Dok je išla u srednju školu Aleksandra se bavila sportom. Sada za to nema vremena, jer ima posao na koledžu. Na fakultetu je predsjednica multikulturalne grupe tako da joj dešavanja u vezi s tim oduzimaju dosta vremena.(Kliker.info-Dnevni avaz)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku