hamburger-icon

Kliker.info

SARAJEVO: Od posljedica ranjavanja preminuo 19-godišnji Deniz Camić

SARAJEVO: Od posljedica ranjavanja preminuo 19-godišnji Deniz Camić

12 Juna
15:38 2008

Od posljedica ranjavanja zadobijenih u srijedu u pucnjavi na području sarajevske općine Stari Grad preminuo je Deniz Camić (1989.). U pucnjavi je zadobio teške povrede opasne po život i nad njim su izvršena dva operativna zahvata. Camić je na KCUS dovezen bez svijesti i pulsa, s povredama zadobijenim upotrebom vatrenog oružja te je izvršena hitna reanimacija. Na području Starog Grada u srijedu je došlo do međusobne tuče između više osoba, a zatim i do upotrebe vatrenog oružja. 
 

Podsjetimo, 19-godišnji Deniz Camić ranjen je jučer oko 12.30 sati na raskrsnici ispred Novog mosta kod "Inat kuće", na Obali Isa-bega Ishakovića. U njega je hitac iz pištolja ispalio Nahid Alić, koji je nakon toga pobjegao.

Mladića je hitac pogodio u leđa, a metak mu je izašao na trbuhu. Tako ranjen, uspio je otrčati pedesetak metara dalje. Kod mosta ispred "Inat kuće" izgubio je svijest i pao na asfalt.
Kako pričaju očevici, ljekari Hitne pomoći dvadesetak minuta pokušavali su mu zaustaviti jako krvarenje, a potom su ga prevezli u bolnicu na Koševu. U CUM je, prema riječima Biljane Jandrić, portparola KCUS-a, primljen bez svijesti i pulsa, s veoma teškim povredama glavne krvne žile trbuha te tankog i debelog crijeva.

Nakon reanimacije, hitno je odvezen u operacionu salu, a s obzirom na to da je jako krvario i pošto ima rijetku A negativnu krvnu grupu, sa Odjela transfuziologije su jučer upućivali poziv građanima da daju krv.
Ranjavanju Deniza Camića prethodila je tučnjava u ulici Zelenih beretki, ispred fast-fuda "Vani". U policiji kažu da su se sukobile dvije grupe, u jednoj je bio ranjeni mladić, a u drugoj su bili Vahid Alić, brat osumnjičenog Nahida, i Ismir Nokto. Alić i Nokto su u tuči izvukli deblji kraj.
Akteri su se ubrzo razbježali, a nešto kasnije u potragu za Camićem i njegovim prijateljima krenuli su Ismir Nokto i dvojica braće Alić.

Kada su ugledali Camića kod Novog mosta, Nahid je izašao iz vozila, držeći pištolj u ruci.
Nakon što je pucao u 19-godišnjaka, džipovima su se odvezli prema Bistriku. Vahida Alića i Ismira Noktu policija je našla i uhapsila u ulici Bistrik, dok je Nahid zatečen u svojoj kući u istoj ulici. Pronađen je i pištolj iz kojeg je pucano.
U Policijsku upravu Stari Grad ubrzo su došli prijatelji braće Alić, Hikmet Karačić, Hasan Dolovac i mladić s inicijalima M. Z. Svi oni su također zadržani u policiji.

U CUM-u bolnice na Koševu policajci su zatekli i priveli Camićeve prijatelje, braću Asima i Armina Efendića zvane Šućur i Beli, Tarika Zejnilovića Zeku te Mustafu Bukvu. Navodno su Efendići i Zejnilović zajedno sa Camićem učestvovali u tuči ispred "Vanija".

Portparol MUP-a Kantona Sarajevo Jusuf Zornić kaže kako će svi biti ispitani, a od Nahida Alića i Ismira Nokte uzeta je parafinska rukavica. Nahid Alić se sumnjiči za pokušaj ubistva.
Inače, grupa mladića u kojoj je i ranjeni Deniz Camić odranije je poznata policiji u Starom Gradu po provalnim krađama u vozila i nasilničkom ponašanju.
Braća Alić su članovi Udruženja "Zelene beretke", dok je Ismir Nokto sekretar ovog udruženja.

Policija i tužiteljica Jasna Pećanac još uvijek utvrđuju motive zbog kojih je došlo do tučnjave, a kasnije i ranjavanja. Alići su, navode u policiji, sa Camićem, Efendićima i Zejnilovićem odranije u konfliktima i među njima već dugo vlada netrpeljivost.

(Dnevni avaz)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku