hamburger-icon

Kliker.info

Sabahudin Delalić: Pokazali smo kako se bori za BiH (VIDEO)

Sabahudin Delalić: Pokazali smo kako se bori za BiH (VIDEO)

10 Septembra
16:46 2012

Reprezentativci BiH u sjedećoj odbojci sa zlatnim medaljama oko vrata osvojenim na Paraolimpijskim igram u Londonu i bh. atletičarka Sanela Redžić vratili su se danas poslijepodne u Sarajevo.Blizu 1500 navijača, prijatelja, ali i predstavnika vlasti srdačno je pozdravilo je igrače najtrofejnije bh. selekcije koja je drugi put u povijesti postala vlasnik najsjajnije medalje, porazivši prošle subote u dramatičnom finalu selekciju Irana rezultatom 3:1. Po dolasku na Sarajevski aerodrom, u 16 sati, kapiten reprezentacija BiH Sabahudin Delalić  rekao je da je zbog sportskog uspjeha prvi put pustio suzu još prije ravno deset godina, kada je naša selekcija pobijedila Iran u Egiptu. Isto mu se desilo i prošle subote, kada ih ovaj veliki emotivac nije mogao zaustaviti.
  
"Bile su to suze radosnice. Iako sam  govorio o plasmanu u finale, pa i u nekim izjavama blago nagoviještavao zlatnu medalju, ova je medalja ipak neočekivana. Kina, Brazil, Njemačka,  Rusija puno ulažu u sport, a mi tu nismo ni blizu. Međutim, mi svi dišemo kao jedna porodica. To je ključ našeg uspjeha. Samo se na taj način mogu postizati ovakvi uspjesi. Atomsfera u našoj ekipi je na visokom nivou. Druge ekipe to nemaju i zato nemaju ovakve rezultate. Sretan sam što smo barem malo uljepšali sivilo koje nas sve prati. Drago mi je da gledaoci vidjeli finale i bili svjedoci kako se bori za Bosnu i Hercegovinu", rekao je Delalić i zatim prekinuo svoje obraćanje nakon što više nije mogao zaustaviti suze radosnice. Selektor reprezentacije BiH u sjedećoj odbojci Mirza Hrustemović je izjavio da je  on itekako očekivao osvjajanje svjetskog trona.

"U životu ništa nije slučajno. Mi smo još ranije izlili dobre temelje ovoj ekipi i to daje plodove. Moram vam kazati  da što nam je teže, nama je sve ljepše. Valjda smo se tako navikli boriti i u životu. Mi smo rentabilni, malo nam date, a vratimo višestruko", kazao je Hrustemović, koji je zahvalio svima koji su podržavali reprezentaciju na njenom put ka osvajanju zlata. Premijer Vlade KS Fikret Musić, Dubravko Lovrenović, ministar kulture i sporta, Kemal Ademović u ime skupštine, kao i Vahid Karavelić iz ministarstva za boračka pitanja KS biranim riječima su pozdravili zlatne bh. odbojkaše, obećavši podršku i pozvavši sve državne strukture da i oni to urade. Igrači koji su donijeli zlato BiH na Igrama u Londonu su:  Ismet Godinjak, Safet Alibašić, Nizam Čančar, Sabahudin Delalić, Mirzet Duran, Ermin Jusufović, Dževad Hamzić, Denis Kadrić, Adnan Kešmer, Asim Medić, Adnan Manko, Ejub Mehmedović i Ejub Mehmedović. (Kliker.info-Oslobođenje)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku