hamburger-icon

Kliker.info

Rusko miješanje u izbore : Muellerov tim i advokati razmatraju mogući razgovor s Trumpom

Rusko miješanje u izbore : Muellerov tim i advokati razmatraju mogući razgovor s Trumpom

Januar 09
01:52 2018
U toku su preliminarni razgovori o mogućem razgovoru posebnog tužioca  Roberta Muellera s predsjednikom Donaldom Trumpom u sklopu istraživanja o navodnoj ruskoj umiješanosti u izbore 2016., objavila je televizija NBC News u ponedjeljak.

Navodeći tri osobe povezane sa situacijom, NBC je prenio da su se Trumpovi advokati sastali s predstavnicima Muellerova ureda potkraj decembra  kako bi razmotrili uslove  takva razgovora.

Razmatrat će se moguće mjesto i duljina takva razgovora kao i zakonski standardi i opcije njegova formata, uključujući i pisane odgovore umjesto formalnog razgovora licem u lice, prema televizijskoj mreži.

Mueller, u sklopu ministarstva pravosuđa, istražuje navode o ruskom upletanju u američke predsjedničke izbore i mogući dosluh s Trumpovom kampanjom.Američke obavještajne agencije zaključile su da se Rusija miješala u izbore kako bi pomogla da Trump pobijedi. Rusija je zanijekala svaku upletenost, a Trump je rekao da nije bilo nikakva dosluha.

Demokratski senator Richard Blumenthal rekao je za mrežu MSNBC u ponedjeljak kako očekuje da će Mueller pokušati osobno razgovarati s predsjednikom.

“Prema mom predviđanju on će razgovarati s predsjednikom licem u lice”, rekao je Blumenthal član senatskog pravosudnog odbora, koji provodi vlastito istraživanje u vezi s Rusijom.

Muellerovo istraživanje dosad je dovelo do dvojice Trumpovih pomoćnika, bivšeg nacionalnog sigurnosnog savjetnika Michaela Flynna i pomoćnika u kampanji Georgea Papadopoulosa, koji su se izjasnili krivim zbog laganja agentima FBI-ja u istrazi.

Dvojica drugih, bivši menadžer Trumpove kampanje Paul Manafort i njegov pomoćnik Richard Gates, optuženih za zavjeru protiv Sjedinjenih Država i za pranje novca u vezi sa savjetničkom ulogom za bivšeg ukrajinskog predsjednika Viktora Janukoviča, no izjasnili su se da nisu krivi. Manafort je tužio Muellerov ured prošle sedmice  te kazao da istraživanje posebnog tužioca  prelazi njegove zakonske ovlasti.

Trumpov advokat  Ty Cobb rekao je da Bijela kuća ne komentira komunikaciju s uredom posebnog tužioca  (OSC) no dodao je da se “nastavlja puna suradnja s OSC-om kako bi se omogućilo najbrže moguće rješenje”.

Trump je u više navrata rekao da on osobno nije pod istragom.

Upitan u subotu bi li razgovarao s Muellerovim timom, Trump je  odgovorio da bi.

“Nije bilo tajnih dogovora, nije bilo zločina”, rekao je novinarima za vrijeme boravka u Camp Davidu u Marylandu. “I teoretski, svi mi kažu da nisam pod istragom”.

“Bili smo vrlo otvoreni”, rekao je Trump.” … Mogli smo biti vrlo zatvoreni i to bi potrajalo godinama. Ali znate, ako niste napravili ništa pogrešno, budimo otvoreni i završimo s tim”, rekao je Trump.

(Kliker.info-Hina)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *