hamburger-icon

Kliker.info

Ruski zvaničnici tvrde : Islamska država počela povlačenje u Siriji ! (Video)

Ruski zvaničnici tvrde : Islamska država počela povlačenje u Siriji ! (Video)

15 Oktobra
16:56 2015

povlacenje2Militanti Islamske države počeli su povlačenje u Siriji pod udarcima ruske avijacije i sirijske vojske, izjavio je novinarima zvanični predstavnik Ministarstva odbrane Rusije general-major Igor Konašenkov.Ruske vazduhoplovne snage izvele su 33 leta iznad Sirije u poslednja 24 sata i napale 32 položaja Islamske države, saopštilo je ministarstvo odbrane u Moskvi, a prenijela je danas agencija Interfaks.

Mete napada bile su oblasti Hame, Damaska, Alepa i Deire ez-Zora, javila je agencija, a preneo Reuters.Ruski lovci počeli su da izvode vazdušne udare na lokacije terorista u Siriji 30. septembra, podsetila je ruska agencija dodajući da je rusko osoblje iz te grupe stacionirano u vazduhoplovnoj bazi Hmeimim i da raspolaže sa 50 aviona i helikoptera.

„Militanti se povlače, pokušavajući da uspostave nove pozicije, mijenjajući logistički sistem snabdjevanja municije, naoružanja i materijalnih sredstava“, rekao je Konašenkov.Po njegovim riječima, ruska izviđačka sredstva bilježi ove izmjne, u toku je obrada, analiza dobijenih podataka, kako ruskih sredstava, tako i informacionog centra u Bagdadu.

„Naravno, za provjeru i potvrdu ovih informacija povećali smo intenzitet izviđačkih letova avijacije i bespilotnih lejtelica“, dodao je Konašenkov.Ruska avijacija je uništila u provinciji Damask u Siriji protivvazdušni raketni sistem „osa“ koje je ranije Islamska država osvojila od sirijske vojske, saopštio je Konašenkov.

„U oblasti Istočna Guta, provincija Damask, bombarderi SU-34 su uništili kamuflirani položaj protivvazdušnog raketnog sistema “osa” koji su militanti ranije osvojili od sirijskih oružanih snaga“, rekao je ruski general.U provinciji Alep ruski avioni su uništili komandni centar Islamske države, a u provinciji Idlib fabriku za proizvodnju mina.

„Bombarderi Su-24M u rejonu Kusajr el Vard, provincija Alep, izveli su napad na komandni punkt militanata ID, opremljen u jednom od dvospratnih zgrada. Direktnim udarcem avionske bombe objekat je uništen“, rekao je Konašenkov.

(Kliker.info-Sputnjik)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku