hamburger-icon

Kliker.info

Rusi poručili Amerikancima: Ne dirajte Iran

Rusi poručili Amerikancima: Ne dirajte Iran

Januar 04
16:43 2018

epa04286608 Sergei Ryabkov, deputy Russian foreign minister, speaks during a press conference in Damascus, Syria on 28 June 2014. Ryabko held talks a day earlier with Syrian Foreign Minister Walid al-Moallem and his deputy, Faisal Mekdad. According to media reports, Ryabko called on the United States and Europe to take ?serious? steps to combat terrorism, warning that the wave of terrorism is spiraling and is threatening a number of regional countries. Ryabkove said that ?joint efforts are the only way to solve the problem of terrorism,? warning that Russia will not remain ?having its hands tied to its backs towards terrorist groups(EPA PHOTO YOUSSEF BADAWI) EPA/YOUSSEF BADAWI

Rusija je zatražila od Sjedinjenih Američkih Država da se ne miješaju u, kako su dužnosnici u Moskvi kazali, “unutarnje poslove” Irana, javlja novinska agencije Tass.

“Siguran sam da će naš susjed, naša prijateljska država, uspjeti prevazići trenutne poteškoće i iz ovog trenutnog razdoblja izaći kao ojačana zemlja i pouzdan partner u rješavanju različitih problema”, izjavio je zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova Sergej Rjabkov.

Ti problemi, kako je rekao, uključuju poštivanje sporazuma koji je Iran postigao sa svjetskim silama 2015. godine o smanjenju svog nuklearnog programa, a koji američki predsjednik Donald Trump odavno kritizira.

Rjabkov je kazao da “trenutna situacija, u kojoj Washington ne odolijeva iskušenju da postavlja nova pitanja u vezi s nuklearnim sporazumom, dokazuje da SAD pokušava otežati pridržavanje tog sporazuma”.

‘Sporazum ne treba prepravljati’

Istaknuo je i kako se Moskva pridržava stava da taj sporazum “ne treba prepravljati”, prenio je Reuters.

Po njegovim riječima, “SAD namjerno koristi situaciju u Iranu kako bi potkopale održivost sporazuma kojim je Teheran, u zamjenu za ukidanje sankcija, odustao razvoja svog nuklearnog programa”.

Rjabkov je dodao da rad Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda “nema nikakve veze s unutarnjim procesima u Iranu, kao ni u bilo kojoj drugoj zemlji”.

Američka veleposlanica pri UN-u Nikki Haley je ranije izjavila da će SAD pokrenuti inicijativu da se u UN-ovim sjedištima u New Yorku i Ženevi narednih dana održi debata o situaciji u Iranu.

(Kliker.info-AJB)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *