hamburger-icon

Kliker.info

Romney prihvatio nominaciju i poručio : Vreme je za novo poglavlje Amerike (VIDEO)

Romney prihvatio nominaciju i poručio : Vreme je za novo poglavlje Amerike (VIDEO)

31 Avgusta
05:32 2012

Predsjednički kandidat Republikanske stranke prihvatio je kasno sinoć po američkom vremenu   partijsku nominaciju, uz obećanje da će obnoviti Ameriku kao obećanu zemlju. Romney  je u obraćanju završnog dana konvencije predstavio sebe kao alternativu, kako je više puta istakao, razočaravajućem liderstvu Obamine administracije.“Volio bih da je predsjednik Obama bio uspješan zato što želim da Amerika bude uspješna. Njegova obećanja su međutim ustupila mjesto razočarenju i podjelama. To ne moramo da prihvatimo.”U najvažnijem govoru u karijeri, Romney je zatražio od birača da razmotre da li im se poboljšao životni standard u poslednje četiri godine.“Ako ste bili uzbuđeni kada ste glasali za Baracka Obamu, zar ne bi tako trebali da se osjećate sada kada je predsjednik Obama?

 Znate da nešto nije u redu sa onim što je uradio kao predsjednik, kada je najbolje osjećanje bilo ono koje ste imali kada ste glasali za njega.”Republikanski kandidat je poručio da Amerikanci zaslužuju bolje. “Došlo je vrijeme da razočarenja iz protekle četiri godine ostavimo za nama. Da ostavimo po strani podjele i uzajamno optuživanje. Da zaboravimo ono što je moglo da bude i da se osvrnemo na ono što može biti. Sada je vrijeme da obnovimo Ameriku kao obećanu zemlju. Ono što je potrebno ovoj zemlji nije komplikovano. Ne treba nam specijalna komisija da nam kaže šta je Americi potrebno. Potrebna su joj radna mjesta. Veliki broj radnih mjesta.“Takođe je naglasio da će, ukoliko bude izabran za predsjednika, primijeniti svoj plan od pet tačaka za podsticanje ekonomskog rasta i otvaranje 12 miliona radnih mjesta. Obećao je i manju fleksibilnost i veću odučnost u globalnoj diplomatiji, uz veću lojalnost saveznicima poput Izraela.
 
Uoči Romneyevog  govora, delegati su imali priliku da čuju i vide životnu priču republikanskog kandidata, o čijem su poslovnom integritetu i mormonskoj vjeri govorili njegovi bivši saradnici, dugogodišnji prijatelji, olimpijski sportisti. Završni dan konvencije je, kao i prethodne, međutim obilježilo oštro i odlučno odbacivanje predsjednika i njegove politike. Bivši guverner Floride Jeb Bush pozdravljen je ovacijama kada je uputio direktnu poruku Obami. “Vrijeme je da prestaneš da okrivljuješ svog prethodnika za svoju neuspješnu ekonomsku politiku. Zatekao si tešku situaciju, ali tvoje mjere nisu dale rezultate. U četvrtoj godini predsjedničkog mandata, pravi lider bi preuzeo odgovornost za svoje akcije i ti to nisi uradio."Na binu arene  u udarnom terminu izašao je i gost iznenađenja, glumac Clint Eastwood , koji je, kako ocjenjuju pojedini mediji, u izuzetno bizarnom trenutku bez presedana u novijoj političkoj istoriji 15 minuta izvodio zamišljeni dijalog sa Obamom. Eastwood  se tokom neplanirano dugog govora obraćao praznoj stolici. (Kliker.info-VoA)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku