hamburger-icon

Kliker.info

Robert Smith dobrotom šokira i usrećuje : Milijarder otplatio studentski dug cijeloj generaciji studenata

Robert Smith dobrotom šokira i usrećuje : Milijarder otplatio studentski dug cijeloj generaciji studenata

21 Maja
13:43 2019

Oko 400 diplomaca koledža Morehouse u Atlanti, u američkoj saveznoj državi Džordžija, dobilo je neočekivano veliki poklon za kraj školovanja, pošto je milijarder i filantrop Robert Smith riješio da otplati studentski dug cijeloj generaciji, u iznosu od 40 miliona dolara.

Navodi se da je, pre nego što je studentima otplatio dug, ovaj tehnološki investitor koledžu Morehouse donirao 1,5 miliona dolara.

Glas Amerike prenosi da je Morehouse tradicionalno crnački koledž, na kome su studirali i borac za ljudska prava Martin Luther King, poznati režiser  Spike Lee i glumac Samuel L. Jackson.

“Studenti koledža Morehouse, okruženi ste ljudima koji su vam pomogli da danas budete ovdje. U ime osam generacija moje porodice, koliko smo u ovoj zemlji, daću vam još malo podsticaja”, rekao je Smith, koji je bio glavni govornik na ceremoniji diplomiranja.

Američki san za svakoga

On je u govoru cijeloj generaciji diplomaca poručio da će im otplatiti kompletan studentski dug.

“Znam da će ova generacija pokazati da je sve to isplativo. I želim da svaka naredna generacija liči na ovu, nadam se da će svi imati prilike da napreduju. Jer, možemo da vodimo računa jedni o drugima i da obezbjedimo da svi imamo priliku da ostvarimo američki san”, kazao je Smith.

Navodi se da su studenti, od kojih su neki dužni i po desetine hiljada dolara, bili u isto vrijeme i šokirani i sretni.

“Djeluje nerealno. Kada je za govornicom rekao da će nam platiti dugove, pogledao sam u kolege i pitao se da li sam dobro čuo? Bio sam u kompletnom šoku i ovo je najbolji poklon koji sam u životu dobio”, rekao je jedan od studenata.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *