hamburger-icon

Kliker.info

Regina – “Bistra voda” : Predstavljena bh. pjesma za Eurosong (Video)

Regina – “Bistra voda” : Predstavljena bh. pjesma za Eurosong (Video)

01 Marta
23:29 2009

 U Sarajevu je u nedjelju uveče premijerno predstavljena pjesma "Bistra voda", grupe "Regina", koja će predstavljati BiH na ovogodišnjem Eurosongu u Moskvi za izbor najbolje pjesme Evrope. "Bistra voda" je djelo Aleksandra Čovića, frontmena grupe "Regina", koja je za predstavnika izabrana između 79 drugih prijavljenih kandidata.Sudeći prema reakcijama publike u studiju BHRT-a, "Bistra voda" će, bez obzira na plasman na takmičenju za najbolju pjesmu Evrope, biti hit "kod kuće".

U emisiji "Eurosong show" predstavljeni su i stariji radovi grupe koja je poznata širom bivše Jugoslavije. Uz pjesmu, predstavljen je i spot za nju, koji je sniman u Sarajevu i Beogradu. "Smatramo da imamo dobru pjesmu, a fokusirani smo i na to kako će izgledati naš nastup. Velika ekipa je radila na pripremama, a sačekaćemo da i publika da svoj sud", kaže Davor Ebner, pjevač grupe "Regina".Po  pitanju očekivanja u vezi sa plasmanom, bio je optimističan:"Naravno da očekujemo pobjedu. Takvo očekivanje je odraz pozitivnog stava našeg benda. Mi smo ovo projekat shvatili jako ozbiljno, naravno da je bitno učestvovati, ali je još bitnije pobijediti", poručuje Davor.

"Vjerujemo u našu pjesmu i potrudićemo se za Evroviziju dovedemo u Sarajevo. Drago mi je da je publika ovako lijepo prihvatila", rekao je Aleksandar Čović nakon izvođenja pjesme. Članovima "Regine" je priznanje za predstavnika BiH predao prošlogodišnji pobjednik, Elvir Laković Laka, našalivši se na račun svog neobičnog izgleda riječima: "Ovako ćete i vi izgledati sljedeće godine". (Kliker.info-Mondo)

Oznake
Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku