hamburger-icon

Kliker.info

Putinova vanredna poruka : “Tzv. zapad je cijeli svijet stavio na kocku u ovoj igri, a ta je igra opasna, krvava i rekao bih prljava”

Putinova vanredna poruka : “Tzv. zapad je cijeli svijet stavio na kocku u ovoj igri, a ta je igra opasna, krvava i rekao bih prljava”

27 Oktobra
19:27 2022

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je u četvrtak da zapad igra “opasnu, krvavu i prljavu” geopolitičku igru, ali je istaknuo da će SAD i njegovi saveznici na kraju morati razgovarati s Rusijom.

“Tzv. zapad je cijeli svijet stavio na kocku u ovoj igri, a ta je igra opasna, krvava i rekao bih prljava”, rekao je Putin. “Izreka kaže: kako siješ tako češ i žeti”, dodao je na konferenciji Valdai Discussion Cluba u Moskvi.

“Uvijek sam vjerovao i još uvijek vjerujem u zdrav razum i uvjeren sam da će, prije ili kasnije, novi centri multipolarnog svijeta i zapad morati kao ravnopravni partneri razgovarati o zajedničkoj budućnosti. Što prije to bolje”, naglasio je Putin.

Dodao je da je zapad, zaslijepljen kolonijalizmom, pomogao izbijanju rata u Ukrajini i da pokušava izazvati krize oko Tajvana da bi osigurao globalnu dominaciju.

Citirajući predavanje ruskog disidenta Aleksandera Solženjicina na Harvardu 1978., Putin je rekao da je zapad otvoreno rasistički i da s visoka gleda na ostatak svijeta.

“Ta njihova uvjerenost u vlastitu nepogrešivost je opasno stanje”, rekao je Putin dodajući da Rusija nikada neće prihvatiti da joj zapad govori što treba činiti. “Za razliku od zapada, mi ne zavirujemo u tuđe dvorište”.

Pa ipak, Rusija se ne smatra neprijateljem zapada, rekao je Putin pred stručnjacima iz 44 zemlje.

(Kliker.info-agencije)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku