hamburger-icon

Kliker.info

R$asterećeni selektor : Ostvarili smo cilj, mirno idemo u Grčku da probamo dobiti

R$asterećeni selektor : Ostvarili smo cilj, mirno idemo u Grčku da probamo dobiti

12 Septembra
04:55 2012

-Složit će te se sa mnom da smo zasluženo dobili i da su momci bili sjajni. Po meni, jedan od najboljih utakmica koje smo odigrali, bilo je svega, golova, šansi, sjajnih ideja… Ponosan sam na ovu ekipu. Ja sam ovo upravo htio, da igraju svi. I večeras su zaista igrali svi do jednog. Bilo je baš onako kako ja sanjam dvije godine da igramo – kazao je nakon utakmice selektor BiH Safet Sušić.

-Ostvarili smo cilj, mirno idemo u Grčku, nije strašno šta god da se desi dole – dodao je Pape.

Osim nova tri boda, Sušić je naglasio još jedan dobitak iz meča sa Latvijom…

-Dobili smo Varnješa, Vršajevića, koji su bili odlični… Ostalima sam i do sada dao previše komplimenata. Onaj ko nije vidio utakmicu kao ja neka pogleda snimku, kazao je kroz smijeh Pape.

-Lulić je dobio udarac na istom mjestu, no mislim da ću moći na njega računati u Grčkoj.

O zalaganju na travnjaku, Sušić je posebno govorio…

– Momci su sada spremni, počela su im prvenstva, većina igra i vidi se da su se spremili dobro. Pojačala se i konkurencija, vidjelo se to i protiv Velsa gdje smo igrali bez nekoliko ključnih igrača.

Zhvalio se Pape i navijačima…

-Hvala publici koja je još jednom bila sjajna. Pomogla nam je da se vratimo. Imali smo i fenomenalan teren, treblo se i na to navići.

O tome koga smatra za igrača utakmice, Sušić je rekao:

-Ja ću to vama novinarima ostavim da vi odlučite. Po meni, igrač utakmice je reprezentacija u cjelini. Ja sam im rekao prije utakmice, mi imamo ono što malo koja ekipa ima. Najbitnije je izaći na teren, trčati i boriti se. Kada se na to doda naša tehnika i individulanost, to je to. Nije ovo slučajno, zabili smo ukupno 12 golova, treba se tu dosta šansi stvoriti – govrio je Pape nakon sjajne predstave protiv Latvijaca.

Čeka nas Grčka u trećem kolu…

-Idemo u Grčku da probamo dobiti, ako uspijemo, ne vjerujem da će nas iko više stići, idemo riskirati. Jer i ako izgubimo opet smo u igri – poručio je Pape.
Gledao je selektor utakmicu mlade reprezentacije protiv Njemačke…

-Večeras su Stevanović i Bešić već bili s nama, stavio bih ih na klupu, ali iz tehničkih razloga nisama mogao. Nemamo mi puno igrača, večeras smo imali 22… Gledam, pratim kako kako od njih igra u svom klubu, možda nekada malo i sačekam, možda malo više, ali se hoću prvo uvjeriti u kvalitet – objasnio je Pape.
Imamo sjajan start, no pritiska, tvrdi selektor BiH, nema…

-Bolje sa dvije pobjede nego sa četiri boda, nije nam opterećenje ovaj sjajn start. Krenuli smo da budemo prvi, ne da budem o drugi. Cilj je bio šest bodova, to je ostvareno, ima još 24 boda u igri – dodao je selektor BiH. (Kliker.info-Avaz Sport)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku