hamburger-icon

Kliker.info

Radončić umjesto Matanovića : Državno ministarstvo prometa i komunikacija čeka lidera SBB-a

Radončić umjesto Matanovića : Državno ministarstvo prometa i komunikacija čeka lidera SBB-a

15 Novembra
07:07 2015

fahro111Lideri Stranke demokratske akcije, Saveza za bolju budućnost i Hrvatske demokratske zajednice BiH Bakir Izetbegović, Fahrudin Radončić i Dragan Čović dogovorili su u Mostaru dinamiku rekonstrukcije Vijeća ministara BiH, u skladu s novom parlamentarnom većinom koja je preuzela vlast u Federaciji BiH.

Na sastanku je razriješena i dilema oko angažmana lidera SBB-a Fahrudina Radončića u novom sazivu Vijeća ministara BiH. U nekim medijima ranije se spominjalo da je Radončić zainteresiran za ministartsvo sigurnosti ili pak ministarstvo pravde, te da je na tu temu već razgovarao s koalicionim partnerima.

No, kako Slobodna Bosna doznaje iz pouzdanih izvora, Radončić će biti kandidiran za ministra prometa i komunikacija u Vijeću ministra BiH, na dužost koju trenutno obnaša kadar Demokratske fronte Slavko Matanović.

Kako doznajemo, Radončić je načelno prihvatio kandidaturu a s prijedlogom su se složili i koalicioni partneri – Dragan Čović i Bakir Izetbegović.U Vijeću ministara BiH, Radončićev SBB kandidirat će i zamjenika ministra odbrane, koji će tu dužnost preuzeti od Emira Suljagića. SBB-ov kandidata za tu dužnost još nije utvrđen a navodno se na listi potencijalnih kandidata nalaze tri imena iz najužeg rukovodstva SBB-a.

(Kliker.info-Slobodna Bosna)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku