hamburger-icon

Kliker.info

Rađa otkrio zašto je napustio NBA: Rick Pitino me slagao, ali Balkanci su pametniji od Amerikanaca !

Rađa otkrio zašto je napustio NBA: Rick Pitino me slagao, ali Balkanci su pametniji od Amerikanaca !

05 Maja
06:17 2020

Legendarni hrvatski košarkaš Dino Rađa objasnio je zašto je napustio ekipu Bostona i uopšte NBA ligu.

On je u redovima Celticsa proveo četiri godine, a u Evropu se vratio 1997. godine. Njegov odlazak se poklopio sa dolaskom Ricka Pitina u klub.

“Kad je došao uCelticse , čuo sam glasine da je htio da se riješi svih igrača. Četiri godine bio sam među najboljim igračima i osjećao sam da imam pravo direktno ga pitati o njegovim planovima, odnosno hoće li me trejdovati. Rekao sam mu da imam 30 godina i da želim iskren odgovor. Ako me ne želi, u redu, to je njegova povlastica. U krajnjoj liniji to je sve posao, ali i zaslužio sam znati nakon svega što sam dao Celticsima. Samo mi to reci i ako me već želiš trejdovati, samo da to bude kompetitivna ekipa, a ne kanta za napucavanje”, rekao je Rađa i dodao:

“Rekao mi je da me uopšte nema namjru da me šalje nigdje, da želi oko mene graditi ekipu. I, nekoliko dana kasnije, saznao sam da me je trejdovao u tada najgoru franšizu, Sixerse.”

Za Filadelfiju nikada nije zaigrao.

“Balkanci su pametniji od Amerikanaca i odlučio sam da ne odustanem od svog prava. Nisam tražio da me pošalje u prvake, već samo dobru ekipu. No, on to nije napravio, a ja sam rekao da imam problema sa koljenom. Stoga smo se dogovorili da se vratim u Evropu. Ne možeš da radiš sa osobom koja te laže”, zaključio je Rađa.

(Kliker.info-B92)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku