hamburger-icon

Kliker.info

Putinova Atlanta: Rusi rade na revolucionarnoj letjelici

Putinova Atlanta: Rusi rade na revolucionarnoj letjelici

02 Jula
05:59 2015

atlantaput44Vladimir Putin planira opremiti rusku vojsku sa letjelicom koja podsjeća na svemirski brod koji se koristi tehnologijom aviona, balona i amfibija.Letjelica će moći nositi 200 osoba ili 60 tona tereta pri brzini oko 105 kilometara na sat. Gradi ju Augur RosAeroSystems i bit će spremna za korištenje do 2018. godine, javlja The Siberian Times.

Kako kaže zamjenik direktora ove firme Mikhail Talesnikov prvi radovi će biti gotovi do decembra.Također, Talesnikov je kazao da će letjelica dobiti jačinu pomoću posebnog sistema ravnoteže (SAB). Kako kaže, ovo je inovativno i jedinstveno i nigdje u svijetu takvo nešto ne postoji.

Dizajneri su kazali kako će koristiti najbolja svojstva aviona i helikoptera, ali da neće iznositi više detalja o tome kako će kreirati ovaj hibrid.Također, moći izdržati temperaturu od minus 40 stepeni, koja je tipična za rusku zimu. Cijena Atlante može dostići i do 25 miliona dolara, javlja Mirror.Navodno, ruska vojska ima cilj da letjelicu koristi na graničnim prelazima za kontrolu trgovine drogom. Međutim, može se koristiti za premiještanje većeg broja ljudi širom zemlje.

(Kliker.info-Faktor)

Podijeli

Jedan komentar

  1. Dalton
    Dalton 15 Decembra, 13:07

    Hey Jerry, is it just me or does anyone else think the leak is coming from a certain AD who should be sent packing back to the mid-major school he came from? There is no way this gets leaked unless it7&;21#8s an inside job!

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku