hamburger-icon

Kliker.info

Putin prvi put Novu godinu nije čestitao iz Kremlja, nego okružen vojnicima

Putin prvi put Novu godinu nije čestitao iz Kremlja, nego okružen vojnicima

31 Decembra
15:21 2022

Ruski predsjednik Vladimir Putin održao je novogodišnje obraćanje Rusima. Ovaj put nije govorio u Kremlju, kao obično, već okružen vojnicima koji sudjeluju u ratu u Ukrajini. Ovo je Putinovo najduže novogodišnje obraćanje u dva desetljeća vladavine – poruka je duga čak devet minuta.

Putin je 2022. godinu nazvao godinom ključnih događaja koji postavljaju temelje budućnosti za Rusiju i svijet i godinom ispunjenom nemirima i tjeskobom. “Bila je to godina istinskog preokreta i sudbonosnih događaja. Godina teških, ali nužnih odluka, među kojima je najvažnija ona o poduzimanju koraka prema stjecanju pune suverenosti”, rekao je.

“Ali naš višenacionalni narod, kao što je to bio slučaj u svim teškim razdobljima ruske povijesti, pokazao je hrabrost i dostojanstvo. Riječima i djelima podržavao je branitelje Domovine. Naše vojnike i časnike. Sve sudionike specijalne vojne operacije”, rekao je Putin. Istaknuo je kako je istina na strani Rusije koja štiti svoj narod na svojim povijesnim teritorijima.

Napao Zapad

“Zapadne elite su godinama uvjeravale Rusiju u miroljubive namjere, pa tako i u Donbasu, a zapravo su podržavale neonaciste i pripremale se za agresiju. Sada se o tome otvoreno govori, a narod Ukrajine se koristi za rascjep i slabljenje naše zemlje”, rekao je Putin. “Nikada nikome nismo dopustili i nikome nećemo dopustiti da to učini”, dodao je.

Izrazio je uvjerenje da će Rusija prebroditi sve poteškoće i ostati velika i neovisna država. “Uvijek smo znali, a danas smo ponovno uvjereni da suverena, neovisna, sigurna budućnost Rusije ovisi samo o nama. O našoj snazi i volji”, zaključio je.

(Kliker.info-agencije)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku