hamburger-icon

Kliker.info

Pukotine u vrhu SNSD-a : Zaratili Milorad Dodik i Nebojša Radmanović

Pukotine u vrhu SNSD-a : Zaratili Milorad Dodik i Nebojša Radmanović

15 Februara
05:06 2011

Prema onome što se može čuti u banjalučkim dobro obaviještenim političkim krugovima, jedinstvo u vrhu SNSD-a Milorada Dodika je napuklo. O tome posljednjih dana javljaju i portali iz Istočnog Sarajeva i Banjaluke koji nisu pod kontrolom šefa te stranke i predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Sve je znao                Isti izvori kažu da su Milorad Dodik i Nebojša Radmanović, član najužeg rukovodstva SNSD-a i predsjedavajući Predsjedništva BiH, već prilično vremena u ozbiljnom sukobu koji sada sve više dobiva na snazi. Počeo je da eskalira nakon posjete turskog ambasadora u BiH kojeg je odbio da primi Radmanović. Zvanično je saopšteno da je razlog to što se ambasador nije pridržavao dogovorenog početka sastanka, a kasnije se otkrilo da je do zakašnjenja došlo zbog toga što se duže od planiranog vremena zadržao u razgovoru s Dodikom i da predsjednik RS to dobro zna.Potom su se pojavile informacije da je Dodik namjerno ostao duže u razgovoru s turskim ambasadorom, da je u tom susretu bio jako ljubazan i predusretljiv, da je pozvao turskog diplomatu da održi predavanje u Banjaluci, da je pozvao turskog premijera u Banjaluku i prihvatio poziv da ode u Ankaru…Nakon što je iz radmanovićevog kabineta saopšteno da je on odbio sastanak s ambasadorom Turske, Dodik nikada na to nije reagovao.

Raskoli i svađe                  Dodik se u ovom sukobu oslanja na Nikolu Špirića, ali tu ne može puno očekivati – lukavi i vješti Špirić će se lako prebaciti na stranu za koju procijeni da će dobiti bitku. S druge strane, problem mu je što je javna tajna da je Igor Radojičić, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, osoba od posebnog povjerenja Nebojše Radmanovića i potpuno je na njegovoj strani. Kao Radmanovićevi ljudi važe i novi ministri u Vladi RS Zoran Tegeltija, Željko Kovačević i Petar Đokić.To nije sve, jer ne puca samo u najužem rukovodstvu SNSD-a u Banjaluci, nego i u opštinskim odborima ove stranke. U Bijeljini je s položaja predsjednice opštinske organizacije SNSD-a smijenjena Milica Marković i to u režiji Gavrila Bobara kojeg Dodik čvrsto drži uz sebe, a po njegovom nalogu. Markovićeva je važila za moćnu osobu u vrhu SNSD-a i upućeni kažu da se nije pomirila sa smjenom što bi moglo donijeti svega i svačega.Rasulo je nastalo i u opštinskoj organizaciji SNSD-a na Sokocu, a kakva je situacije pokazuje i ono što banjalučki mediji nisu mogli sakriti – posljednju sjednicu opštinskog odbora stranke demonstrativno je napustilo 15 članova.(Kliker.info-San)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku