hamburger-icon

Kliker.info

Prvi američki senator zaražen korona virusom : I Rand Paul pozitivan na COVID-19

Prvi američki senator zaražen korona virusom : I Rand Paul pozitivan na COVID-19

23 Marta
05:37 2020

Američki republikanski senator iz Kentuckyja Rand Paul pozitivno je testiran na koronavirus COVID-19 i nalazi se u karanteni, objavio je u nedjelju njegov ured.

Kako javlja USA Today dijagnoza dolazi nakon što se Senat priprema za napredak u ogromnom paketu pomoći za stimulaciju koronavirusa čiji je cilj ublažavanje ekonomskog učinka epidemije. Nekoliko republikanskih zastupnika najavilo je u nedjelju da će uzeti  karantenu kao rezultat Paulove dijagnoze.

Sergio Gor, zamjenik šefa osoblja Paulova ureda, rekao je da se senator “odlučio testirati nakon što je prisustvovao događaju na kojem su dvije osobe nakon toga pozitivno testirale COVID-19, iako nije bio upoznat s bilo kakvim direktnim kontaktom ni s jednim od njih.”

Gor je rekao da je Paul u višoj kategoriji rizika nakon što  mu  je prošle godine izvađeni dio pluća nakon povrede u poznatom incidentu sa svojim komšijom  2017. godine u Bowling Greenu u Kentuckyju.

Paulova dijagnoza, nastavlja USA Today ,  postavila je i pitanja o njegovom ponašanju nakon što je nastavio pohađati događaje i koristiti zajedničke sadržaje dok je čekao rezultate ispitivanja.Pr

Primjera radi, nekoliko  medija je izvjestilo  da je Paul koristio Senategym i bazen i u nedjelju ujutro, istog dana kada je objavio da je pozitivno testiran. Nekoliko njegovih kolega, senatora i kongresmena  također je izvijestilo da su nedavno ručali s Paulom.

(Kliker.info)

 

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *