hamburger-icon

Kliker.info

Prve trzavice najviših ukrajinskih zvaničnika : Predsjednik javno kritizirao gradonačelnika Kijeva da ‘nije obavio dobar posao‘

Prve trzavice najviših ukrajinskih zvaničnika : Predsjednik javno kritizirao gradonačelnika Kijeva da ‘nije obavio dobar posao‘

26 Novembra
06:29 2022

U rijetkom javnom neslaganju ukrajinskih čelnika, predsjednik Volodimir Zelenski u petak je kritizirao gradonačelnika Kijeva da nije obavio dobar posao organizirajući skloništa za pomoć građanima koji su zbog ruskih napada ostali bez struje i vode.

Uslijed ruskih raketnih udara na energetsku infrastrukturu, vlasti su otvorile hiljade  tzv. nepobjedivih centara u kojim se ljudi mogu zgrijati, dobiti vodu, internet i telefon.

U večernjem obraćanju, Zelenski je sugerirao da gradonačelnik Vitalij Kličko i njegovi suradnici nisu učinili dovoljno.

“Nažalost, lokalne vlasti nisu obavile dobar posao u svim gradovima. Posebno je puno pritužbi bilo u Kijevu…Da budem blag, treba više raditi”, rekao je predsjednik.

“Molim obratite pažnju, ljudima u Kijevu treba više pomoći, brojni su bez struje 20,30 sati. Očekujemo od gradonačelnika kvalitetan posao”, dodao je.

Zelenski je također kritizirao one koji su, kako je rekao, lagali u službenim izvještajima, ali nije naveo na što konkretno misli. Dosad je otvoreno više od 4000 centara.

Radi se o neuobičajenom izjavama, budući da je Zelenski od početka rata pokušavao ostaviti dojam nacinalnog jedinstva i obično je hvalio druge dužnosnike.

Kličko, 51-godišnji bivši bokser , izabran je za gradonačalenika Kijeva 2014.

Njegov ured zasad nije reagirao.

(Kliker.info-Hina)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku