hamburger-icon

Kliker.info

Prva ruska reakcija nakon vijesti o slanju njenačkih “Leoparda 2” Ukrajini: “Sukob je na novom nivou”

Prva ruska reakcija nakon vijesti o slanju njenačkih “Leoparda 2” Ukrajini: “Sukob je na novom nivou”

25 Januara
15:23 2023

Ruski ambasador u Njemačkoj Sergej Nečajev naveo je u saopćenju danas da je odluka Vlade Njemačke da odobri isporuke tenkova “Leopard 2” Ukrajini “izuzetno opasna” i dovodi sukob “na novi nivo konfrontacije”.

“Ova izuzetno opasna odluka dovodi sukob na novi nivo konfrontacije i kosi se s izjavama njemačkih političara o nevoljkosti SRG-a (Savezne Republike Njemačke, op. a.) da se u to uključi“, rekao je Nečajev.

“Nažalost, to se dešava iznova i iznova. Još jednom, možemo vidjeti da, baš kao i njeni najbliži partneri, Njemačka nije zainteresirana za diplomatsko rješenje ukrajinske krize, da je usmjerena na njenu trajnu eskalaciju i neograničeno pumpanje kijevskog režima sa sve smrtonosnijim oružjem. ‘Crvene linije’ su stvar prošlosti“, dodao je on.

Nečajev je potom spomenuo Drugi svjetski rat, tvrdeći da je Njemačka “zaboravila težak put poslijeratnog pomirenja između Rusa i Nijemaca“.

“Borbeni tenkovi označeni njemačkim krstom ponovo će biti upućeni na ‘Istočni front’, što će neminovno dovesti do pogibije ne samo ruskih vojnika, već i civilnog stanovništva”, rekao je on.

Nečajev je rekao da odluka Berlina dolazi kada se obilježava osamdeseta godišnjica završetka opsade Lenjingrada.

(Kliker.info-agencije)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku