hamburger-icon

Kliker.info

Profesor Serwer nakon američkih izbora : Bosna i dalje ostaje ispod radara vanjske politike SAD

Profesor Serwer nakon američkih izbora : Bosna i dalje ostaje ispod radara vanjske politike SAD

Novembar 09
06:52 2018

Komentarišuči rezultate američkih izbora profesor na Univerzitetu Johns Hopkins  Danier Serwew  je  za Avaz istakao da se trend dijeljenja amewričke nacije nastavio , pa je tako i rezultat samih izbora podijeljen.

– Podijeljena država je prouzrokovala ovakav rezultat, demokrate u predstavničkom domu i ojačane republikance u Senatu. Ali i jedan i drugi rezultat su, produkt izbornog sistema, gdje su demokrati uspjeli formirati izborne okruge da bi ušli u donji dom, a možemo vidjeti da su republikanci osvojili sva senatorska mjesta u najnaseljenijim saveznim državama – smatra  Serwer.

Demokrati će nastojati da što više pritisnu Trampa u istragama o navodnoj umiješanosti Rusije u izbore 2016. godine. Ono što se može promijeniti jesu neki američki stavovi o međunarodnoj politici, kao što je rat u Jemenu ili rat sankcijama s Iranom, smatra naš sagovornik.

Kada se radi o Bosni i Hercegovini, smatra da još ne možemo očekivati veće promjene politike Bijele kuće prema našoj zemlji.

– Vaša zemlja je daleko ispod radara američke politike i mislim da će tako i ostati, barem u ovom mandatu – zaključuje Danijel Server.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *