hamburger-icon

Kliker.info

Profesor Grebo pita : Zašto sam dobio degenek bio pritvoren 20 sati ?

Profesor Grebo pita : Zašto sam dobio degenek bio pritvoren 20 sati ?

25 Maja
12:24 2012

Ugledni univerzitetski profesor Zdravko Grebo još se nije oporavio od posljedica napada huligana koji je prošle sedmice doživio u Širokom Brijegu. U razgovoru za "Avaz" Grebo ističe da su mu od fizičkih rana koje je zadobio nakon nogometne utakmice Široki Brijeg – Željezničar, teže one na duši.

Najveći poraz

– Ako me pitate kako se osjećam, kažem – bijedno. Muka mi je. Ne osjećam gnjev, možda zvuči prepatetično, ali generalno osjećam tugu. Najveći poraz za mene je da sam tamo osjetio stvarnu mržnju – ističe profesor Grebo. Naglašava da još nije dobio nikakvu prijavu, niti drugo obavještenje od policije ili pravosudnih organa vezano uz napad, ali ako na njegovu adresu ništa ne stigne do ponedjeljka, sam će poduzeti određene korake. Za sada ima samo policijski zapisnik u kojem se navodi da je narušio red i mir izuzetno drskim ponašanjem. – Drsko ponašanje za njih u Širokom Brijegu je reći da navijaš za Velež, što je jedino što sam uradio. Neću to pustiti da prođe tek tako. Tražit ću da mi pošalju taj papir i da mi pojasne zašto sam bio pritvoren u podrumu bez svjetla i bilo kakvog kontakta s vanjskim svijetom više od 20 sati – najavljuje Grebo.

Ugrožavanje života

On ističe da su posebno zanimljive, kako kaže netačne, izjave iz policije da je u krvi imao 3,66 promila alkohola. Tvrdi da nije bio podvrgnut ni analizi krvi ni urina te da svaki stručnjak zna da je čovjek u toliko alkoholiziranom stanju skoro pa u komi. – Onda me policija trebala odvesti u bolnicu, a ne spustiti me "dole". Da sam zaista imao 3,66 promila, imao bih osnov da ih tužim za ugrožavanje života – kaže naš sagovornik. Nemili događaj od kojeg se još oporavlja ipak neće spriječiti profesora Grebu da i dalje posjećuje Široki Brijeg. – Što se mene tiče, sad bih otišao na utakmicu Široki – Igokea, iako ne navijam ni za jedan od tih klubova. Nije poenta što su istukli mene, kao uglednog profesora, kako su rekle neke moje kolege, nego je poenta da niko ne smije dobiti batine, ili degenek, kako bismo mi Hercegovci rekli – zaključuje Grebo.

Jedina satisfakcija

Profesor Grebo ističe da je laž da se brat jednog od službenika širokobriješke policije, kako su to izjavili u MUP-u Zapadnohercegovačkog kantona, "u svađu umiješao kako bi razvadio učesnike tuče". – Taj čovjek stao je ispred mene i napadačima rekao: "To je naš gost, ne dirajte ga." Njegov gest, iako su mu zbog njega napadači nanijeli teže ozljede, jedina je satisfakcija koju imam i koja mi jasno poručuje da u tom gradu nisu svi isti – ističe Grebo, dodajući da je objekt u kojem je napadnut imao videonadzor i da bi policija trebala iskoristiti snimak nastao u vrijeme napada. (Kliker.info-Dnevni avaz)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku