hamburger-icon

Kliker.info

“Privredno groblje Vlade TK”: Posmrtnice za uništena preduzeća

“Privredno groblje Vlade TK”: Posmrtnice za uništena preduzeća

14 Septembra
14:19 2015

groblje21Članovi Sindikata Solidarnosti TK-a, koji već više od 10-ak dana borave u šatorima koji su postavljeni u neposrednoj blizini zgrade Vlade Tuzlanskog kantona, izradili su posmrtnice za neke od uništenih i propalih preduzeća čiji radnici već mjesecima unazad traže svoja prava, javlja Tuzlanski.ba.

“Ovo je samo dio uništenih firmi u Tuzlanskom kantonu, u kojima je nekada radilo na hiljade radnika, koji su danas, zahvaljujući našim vlastodršcima, postali socijalni slučajevi. Trend uništavanja svega onoga što su gradili i izgradili naši djedovi, naši očevi pa i mi sami, nastavlja i aktualna vlast. Zato mislimo da je krajnje vrijeme da svi ustanemo, da se svi dignemo, da spasimo bar ono malo industrije što još nije poharano. Ujedinimo se i pobunimo se protiv takve rušilačke politike, dok ne bude kasno. Pridružite nam se u našem šatorskom naselju ispred zgrade Vlade TK, kako bi zajedničkim snagama izvojevali pobjedu protiv ovog zla,koje ovom zemljom hara već pune dvije decenij”, navodi se u poruci Sindikata Solidarnosti.

Grafopak, Polihem, Tuzla Kvarc, Hotel Tuzla, Borac Banovići, Koko Džada, Koka Produkt, Rudar Invest Banovići, Špira Tuzla, Dita, Livnica, Aida… imena su preduzeća koja se nalaze na posmrtnicama postavljenim na mjesto da svakodnevno “bodu oči” ministrima u Vladi TK i premijeru, ali i da budu podsjetnik na uništena radna mjesta.

(Kliker.info-Oslobođenje)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku