hamburger-icon

Kliker.info

Predsjednik SDP o Dodikovom referendumu : Ako OHR ne bude radio svoj posao, BiH će ući u opasnu političku krizu

Predsjednik SDP o Dodikovom referendumu : Ako OHR ne bude radio svoj posao, BiH će ući u opasnu političku krizu

15 Jula
07:34 2015

Niksic726Poigravanje vlasti RS-a sa suverenošću i neupitnosti BiH mora već jednom prestati. Nikakav referendum ne može ugroziti postojanje Suda i Tužilaštva BiH. Naprotiv, ova politička avantura u koju Milorad Dodik uvodi entitet RS upravo može imati najveće posljedice prvo po njega, a onda i građane RS koji će nastaviti tonuti u siromaštvo i izolaciju, komentar je predsjednika SDP BiH Nermina Nikšića o najavama iz RS o održavanju referenduma.

Nikšić je za novinsku agenciju Patria rekao da je krajnje vrijeme da predstavnici OHR-a počnu raditi svoj posao i nakon skoro deceniju popuštanja pred rušiteljima BiH jasno reagiraju i urade svoj posao.

-U suprotnom BiH ulazi u veoma opasnu političku krizu koja će dodatno pogoršati ionako složenu situaciju u kojoj se zemlja nalazi. Neshvatljivo je i odsustvo reakcije institucija BiH, prije svega Vijeća ministara BiH i Predsjedništva BiH koji su dužni štititi integritet i ključne državne institucije od bilo kakvog napada. Ako za tim nema konzenzusa u državnim institucijama, građani BiH moraju da znaju, zaključuje Nikšića.

(Kliker.info-NAP)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku