hamburger-icon

Kliker.info

Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić: Zajednički kandidat apsolutni favorit javnosti

Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić: Zajednički kandidat apsolutni favorit javnosti

20 Maja
16:26 2022
Predsjednik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (SDP BiH) Nermin Nikšić uime ove partije predao je danas Centralnoj izbornoj komisiji prijavu, potpise podrške i svu relevantnu dokumentaciju za izbore.
 
– Na ovaj način želio sam da iskažem podršku i poštovanje CIK-u, kao jednom od državnih organa koji je u ovom vremenu pokazao odgovornost prema državi i spremnost da se drži određenih regula pa su donijeli odluku o raspisivanju izbora uprkos svim opstrukcijama koje postoje. Zadovoljstvo mi je što sam čuo od njih da ih ništa nije pokolebalo u održavanju izbora – izjavio je Nikšić.

Rekao je da će se zalagati da se CIK-u osigura skladište, što još nije riješeno. Naveo je da će opozicija imati zajedničkog kandidata, što nije bilo lako izvesti.
– To su ipak političke partije različitih ideologija, ali našli smo zajednički temelj i okupili se oko zajedničkog kandidata. Sutra će se ta kandidatura formalno potvrditi. Izvjesno je da taj čovjek treba biti apsolutni favorit i koji će biti novi član Predsjedništva – kazao je Nikšić ne želeći još uvijek potvrditi da se radi o Denisu Bećiroviću.

Dodao je da CIK BiH zna na koji će način finansirati izbore, te da se sredstva moraju osigurati, a prva prilika je da u ponedjeljak Dom naroda pokaže da je spreman usvojiti zakon koji je predložili zastupnici SDP-a.

(FENA)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku