hamburger-icon

Kliker.info

Predsjednik Hrvatske stranke BiH : Stav Grabar-Kitarović ohrabruje Hrvate koje HDZ BIH zapostavlja 20 godina

Predsjednik Hrvatske stranke BiH : Stav Grabar-Kitarović ohrabruje Hrvate koje HDZ BIH zapostavlja 20 godina

18 Januara
06:07 2018
Hrvatska stranka BiH pozdravlja izjavu predsjednice Hrvatske Kolide Grabar – Kitarović da bh. susjed želi ostvarivanje konstitutivnosti i ravnopravnosti Hrvata na prostoru cijele BiH, poručio je za Vijesti.ba predsjednik ove stranke Božo Skopljaković.

On ističe da je njena poruka u suprotnosti sa stavom čelnika HDZ BiH.

“Koji se bore i zalažu za konstitutivnost samo tamo gdje to njima odgovra i na prostoru Federacije BiH. Izjava Grabar – Kitarović ohrabruje i daje nadu svima koje je stožerna stranka Hrvata u BiH, kako se HDZ voli zvati, zapostavljala posljednjih dvadesetak godina“, poručio je Skopljaković za Vijesti.ba.

Hrvatska predsjednice iznijela je jasan stav o izmjenama Izbornog zakona koje je predložio HDZ BiH, smatra predsjednik HS BiH.

“Za koji znamo da ne tretira jednako sve Hrvate na cijelom prostoru BiH“, zaključio je Skopljaković.

Podsjetimo, komentarišući odnos Hrvatske prema Hrvatima u RS, Grabar-Kitarović danas je poručila da Hrvatska želi jednakopravnost i konstitutivnost hrvatskog naroda na prostoru cijele BiH, stoga i u RS.

“Zagovaramo teritorijalnu cjelovitost i suverenitet BiH i naš stav je da hrvatski narod mora biti jednakopravan na prostoru cijele BiH“, rekla je.

(Kliker.info-Vijesti)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku