hamburger-icon

Kliker.info

Predsjednički kandidat Čedomir Jovanović : U Srbiji sve mora da se preokrene

Predsjednički kandidat Čedomir Jovanović : U Srbiji sve mora da se preokrene

27 Aprila
06:23 2012

Predsednički kandidat koalicije "Preokret" Čedomir Jovanović poručio je da je 6. maj prilika za svođenje računa u Srbiji, u kojoj sve mora da se preokrene, "kamen na kamenu da ne ostane", ali ne zbog vlasti već, pre svega, zbog istine. Jovanović je na predizbornom skupu u Valjevu naglasio da odgovor na probleme u kojima se Srbija nalazi ne mogu da budu "spletkaranje i intrige na račun demokrata, radikala ili naprednjaka", već dogovor, budući da su velike obaveze pred Srbijom u propaloj ekonomiji, u obrazovanju, zdravstvenoj zaštiti, penzionom fondu… "Odgovor na sve to Borisa Tadića je da svi dođemo u DS, jer je to nacionalna institucija, ali zna se šta su nacionalne institucije, a to je samo politička partija, kao i svaka druga, koja dok dobro radi treba da bude na vlasti, a kada slabo radi treba i da ode", rekao je Jovanović.

On je istakao da je važan kvalitet onih koji će zemlje u budućnosti voditi i da to "ne može da čini lider naprednjaka Tomislav Nikolić, koji na pitanje šta će biti sa Srbima na Kosovu odgovara biće onako kako oni odluče, umesto da im kaže istinu". Jovanović je rekao da je sa Tadićem moguća saradnja, ali "ne na način kako je to radio do sada". "Ne može on da bude i predsednik, i premijer, sudija i tužilac i na kraju maratonac. Mora svako da preuzme odgovornost u podeli vlasti", kazao je Jovanović, koji je podsetio da je pozvao i Tadića i Nikolića da se zajedno svi dogovore na početku kampanje šta treba da se uradi u Srbiji, a ne "na buvljoj pijaci posle izbora kada se glasovi prodaju".

"Ne radi se o dogovoru oko vlasti, već oko toga da Srbija izabere najboljeg i da najbolji vodi Srbiju", rekao je Jovanović, koji je naveo da oni nisu bii spremni na to i da je zato Srbiji potreban Preokret, a ne da se zemlja koja je već podeljena i dalje i deli. "Kažu mi kako sada mogu sa Vukom koji je četnik, a ja partizan umesto da kažu da je potrebno da izlečimo Srbiji od svega toga. Ne mislim da ću posle ovih izbora biti spasilac Srbije, ali treba da se borimo za bolju Srbiju, da se zna ko je za šta odgovoran", kazao je Jovanović. Govoreći o prilikama na Kosvu i Metohiji, Vuk Drašković je naglasio da se narod u Srbiji više ne može obmanjivati pričom o čuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta na Kosovu, "jer njega nema"."Mi na Kosovu imamo svoj narod i kulturnu baštinu i treba da se borimo za njihovo snaženje, ali i povezivanje sa albanskim narodom sa kojim srpski narod mora da se pomiri, jer je to i u najvećem interesu srpskog naroda na Kosovu", poručio je Drašković. Učesnicima skupa obratili su se i kandidati za poslanike – predsenica Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata Ranka Savić, koja je rekla da sindikat deli sudbinu naroda i države u kojoj se teško živi, posao lako gubi, a teško dobija, i Zaharije Trnavčević, koji je naglasio da se političari poljoprivrednicima obraćaju samo pred izbore u borbi za vlast. (Kliker.info-Tanjug)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku