hamburger-icon

Kliker.info

Predizborno obećanje bez maske : “Amerika se neće ponovo zatvarati ako bude drugog talasa virusa”

Predizborno obećanje bez maske : “Amerika se neće ponovo zatvarati ako bude drugog talasa virusa”

22 Maja
16:33 2020

Predsjednik SAD Donald Trump rekao je da je zadovoljan time što se sve više saveznih država otvara i ponovo pokreće poslove, uprkos zabrinutosti zbog širenja koronavirusa.

“Mislim da ljudi neće podržati lidere u državama koje se uskoro ne vrate u normalu“, rekao je američki predsjednik u Michiganu.

Svih 50 saveznih država objaviilo je planove za barem djelimično otvaranje poslije kompletne obustave poslovanja koje je naštetilo ekonomiji.

“Ako bude drugog talasa, nećemo zatvarati zemlju“, rekao je Trump pred radnicima fabrike za proizvodnu dijelova za Ford u Rosonvilu.

Trump je fabriku obišao u prisustvu nekoliko direktora uključujući i prvog čovjeka Bila Forda.

Svi su nosili maske i zaštitne naočare, osim Trumpa koji je masku nosio samo na kratko, a potom je držao u ruci.

Rekao je da “nije želio medijima da pruži zadovoljstvo da to i vide”.

Kompanija je, prije posjete predsjednika, saopštila da se od svih zahtjeva da nose maske u svim postrojenjima, sve vrijeme.

U saopštenju koje je izdato poslije Trumpove posjete piše da je “Bil Ford ohrabrio predsjednika da nosi masku kad je stigao u fabriku, da je Trump nosio tokom privatnog razgledanja dijela fabrike, a da je poslije skinuo”.

Trump je u fabrici ponovo okrivio Kinu za koronavirus i ocijenio da lijekovi treba da se proizvode u SAD, a ne u inostranstvu.

“Vratićemo proizvodnju lijekova. Ne možemo da se oslanjamo na strane zemlje da brinu o nama, posebno u ovako teškim vremenima”.

Prema podacima iz Bijele kuće, u javno privatnom partnerstvu u SAD proizvedeno je 12 milijardi rukavica, više od 130 miliona N95 maski, pola milijarde hiruških maski, 18 miliona vizira, kao i respiratori.

SAD imaju najviše zaraženih na svijetu – više od 1,5 miliona, a umrlo je oko 94 hiljade ljudi.

(Kliker.info-Glas Amerike)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku