hamburger-icon

Kliker.info

Pravda za Davida : Vasković pozvan u Tužilaštvo RS-a zbog informacija o ubistvu Dragičevića

Pravda za Davida : Vasković pozvan u Tužilaštvo RS-a zbog informacija o ubistvu Dragičevića

Oktobar 11
16:55 2018

Tužilaštvo Republike Srpske, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, pozvalo je danas novinara Slobodana Vaskovića na saslušanje u svojstvu svjedoka u vezi sa slučajem stradanja banjalučkog mladića Davida Dragičevića.

– Slobodan Vasković poziva se da dana 16. oktobra 2018. godine u 09.00 sati pristupi u prostorije tužilaštva kako bi bio saslušan na okolnosti koje su mu poznate u vezi siznošenjem tvrdnji da su određena lica , MUP-a RS počinila krivično djelo teško ubistvo, saopćeno je iz ovog tužilaštva.

Tvrde da su poziv uputili javno, jer Vasković izbjegava da ga primi.

– S obzirom na to da isti očigledno izbjegava lično primiti poziv, jer se ne nalazi na adresi na kojoj je prijavljen, kako bi se izbjegla bilo kakva manipulacija informacijama u vezi s njegovim pozivanjem, odlučeno je da se ovaj poziv uputi javno, putem sredstava javnog informisanja – navodi se u saopćenju, uz koji je novinarima dostavljen i faksmil poziva za saslušanje svjedoka.

Banjalučki novinar-bloger Slobodan Vasković objavio je da su Davida Dragičevića ubili određeni pripadnici MUP-a RS-a.

U pozivu se dodaje da, ukoliko se Vasković ne odazove i svoj izostanak ne opravda, može biti priveden od Sudske policije i kažnjen s 5.000 KM.

(Kliker.info-Oslobođenje)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *