hamburger-icon

Kliker.info

Poznati kriminalac pokušao silovati djevojku u tunelu

Poznati kriminalac pokušao silovati djevojku u tunelu

17 Jula
17:03 2008

Tužiteljstvo Zeničko-dobojskog kantona priopćilo je da je završilo istragu i podiglo optužnicu protiv Senada Imširovića iz Travnika.

On je optužen za pokušaj silovanja 18-godišnje Dž.I. Naime, Imširović je 9. srpnja 2006. godina na ulici vidio tu djevojku i ponudio se da je svojim automobilom preveze kući. Ona je pristala, prije svega zbog toga što je u rodbinskoj vezi s Imširovićem. Međutim, on je odvezao u tunel Vranduk i pokušao silovati. Cijeli slučaj policiji je prijavio njen brat.

Imširović je, kako piše San, poznati kriminalac i varalica protiv kojeg su vođeni brojni sudski procesi. On je prije nekoliko godina osuđen na osam mjeseci zatvora zbog silovanja  studentice iz Kaknja, ali  zahvaljujući svojim vezama nikada nije otišao u zatvor. Preko svojih firmi u Travniku opljačkao je za milijunske iznose nekoliko poduzeća u BiH, Hrvatskoj i Sloveniji. O kakvom se kriminalcu radi, govori i to da je na osnovu lažnih hipoteka u BOR banci dobio kredit u iznosu od 2,8 milijuna maraka.

San piše kako Imširović uživa zaštitu pojedinih bivših i aktualnih političkih moćnika iz Sarajeva, Travnika i Zenice, prije svega Ahmeta Hadžipašića i Adnana Terzića. Nije tajna i da visoke federalne i državne dužnosnike, pa čak i neke suce, redovito dočekuje i ugošćuje na Vlašiću.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku