hamburger-icon

Kliker.info

Poziv na bojkot : Dino Merlin je verliki srbomrzac i nije dobrodošao u Beogradu

Poziv na bojkot : Dino Merlin je verliki srbomrzac i nije dobrodošao u Beogradu

03 Avgusta
19:58 2011

Vijest da će Dino Merlin u decembru održati tri koncerta u Beogradu, razljutila je jedan broj ljudi, koji su organizovali internet peticiju za bojkotovanje nastupa bosanskog pjevača .Na ovoj internet stranici kreatori peticije ostavili su mogućnost zainteresovanima da daju svoje podatke i da se eventualno pridruže u bojkotu koncerata koje će Merlin održati 7., 8. i 9. decembra u Beogradskoj areni. Prenosimo vam pojašnjenje kreatora peticije: .

”Ovaj umetnik je veliki srbomrzac, pored pesme ‘Da te nije Alija’, koju je posvetio u ratu tadašnjem predsedniku BiH Aliji Izetbegoviću i ”zelenim beretkama. Isti je izdao album na kojem je pisalo ‘Zabranjeno za Srbe i pse”. Isti taj naziv stoji mu na ulazu u njegov kafić”, piše u opisu online peticije. Postavljen je link za Merlinov intervju jednom saraejvskom nedeljniku za koji tvrde da je pun mržnje prema Srbima.

Ako nije dovoljno evo i dio njegovog razgovora za magazin ‘Dani’.

DANI: A da li biste, i pod kakvim uvjetima, otišli u Beograd? Ko zna koliko bi se desetina tisuća ljudi tamo skupilo na Merlinovom koncertu?

DINO: Moram biti iskren i reći da to nije tako jednostavno pitanje. Dopalo se nekom ili ne, postoje razlozi zbog kojih bih ja mozda trebao otići u Beograd, jer ja nisam od onih koji sve stavljaju u isti tor. Ja pišem pjesme, i postoje uvjeti pod kojima bih otišao u Beograd. Srbi bi brzim koracima trebali početi postajati Nijemci: trebao bi se pojaviti srpski Willy Brandt, trebali bi uzeti lijekove za svoje bolesti, jer evidentno su bolesni. Većina je bolesna i to je jedan od razloga zbog kojih bih trebao u Beograd. Jer, bolesnici se obilaze. Drugi razlog je da kao žrtva imam pravo na prvi korak. Kad su pocela granatiranja Sarajeva i kad me je Nele Karajlić zvao na veliki miting mira u Beogradu, ja sam rekao da ću doći tamo kad budu padale granate….

AKO STE SAD SIGURNI DA NE ŽELITE DINA U SRBIJI DA NAM RUŠI UGLED I NAŠE DOSTOJANSTVO POSLE SVEGA POTPISAĆES OVU PETICIJU POD SLOGANOM DINO MARŠ IZ BEOGRADA NISI DOBRO DOŠAO I PODJELITI SVIMA.. HVALA (Kliker.info-Depo)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku