hamburger-icon

Kliker.info

Potvrđeno : Kosti pronađene u Mudruši su posmrtni ostaci Antonije Bilić

Potvrđeno : Kosti pronađene u Mudruši su posmrtni ostaci Antonije Bilić

29 Novembra
20:33 2012

U Modrušu kraj Josipdola pronađeni su posmrtni ostaci Antonije Bilić! Potvrđeno je to na izvanrednoj konferenciji za novinare u 20 sati Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu."Analizom genomske DNK, uzorka kosti i zuba, potvrđeno je da se radi o Antoniji Bilić", rekao je Milovan Hubat, voditelj DNK laboratorija na zagrebačkom Zavodu za sudsku medicinu.Hubat je objasnio da je DNK uzorak koji je izuzet iz pronađenih ostataka uspoređen s uzorcima članova obitelji Bilić: Antonijinih roditelja i sestara. "Sa sigurnošću od 99,99 posto utvrđeno je da se radi o ostacima nestale Antonije Bilić".Objasnio je da su rezultati stigli vrlo brzo zato što se, kako kaže, radi o svježem uzorku."Posmrtni ostaci su dobiveni u srijedu. Najprije je utvrđeno da se radi o ljudskim ostacima, a zatim da se radi o mladoj ženskoj osobi. Imala je kosu tamne boje, a od odjevnih predmeta nađene su samo tamnoplave traperice. Uzeti su uzorci za DNK analizu, a tijekom obdukcije smo pokušali utvrditi i uzrok smrti, što nam nije uspjelo jer smo imali samo kosti", kaže Davor Strinović, ravnatelj zagrebačkog Zavoda za sudsku medicinu.

Je li bilo propusta policije?          Antonijine posmrtne ostatke u utorak poslijepodne pronašli su slučajni prolaznici. Pronađena je i žuta gumica za kosu, kao i plave traperice. Vinko Ljubičić, odvjetnik obitelji Bilić, već je ranije kazao kako je uvjeren da se radi o Antonijinim ostacima.Sada se postavlja pitanje je li u postupanju policije bilo propusta. Naime, područje na kojem su kosti pronađene već je dvaput pretraženo, u lipnju i studenom prošle godine.Tomislav Karamarko, bivši ministar policije, tvrdi da je policija savjesno radila svoj posao. Njegov nasljednik Ranko Ostojić najavio je da će policija nakon što pristignu rezultati DNK analize istražiti je li u potrazi bilo propusta.

Za ubistvo 17-godišnje Antonije Bilić na 40 godina zatvora prije mjesec dana osuđen je Dragan Paravinja, u čiji je kamion djevojka ušla 7. juna 2011., i tada je zadnji put viđena živa.Za maloljetnom Antonijom Bilić je od tada bila provedena opsežna i dugotrajna potraga. (Kliker.info-Index)

 

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku