hamburger-icon

Kliker.info

Posustaju i najhrabriji : Bolesna Fata Orlović napustila svoju kuću!

Posustaju i najhrabriji : Bolesna Fata Orlović napustila svoju kuću!

10 Septembra
05:33 2011

Fata Orlović nakratko je napustila svoju kuću u Konjević-Polju kako ne bi bila izložena prijetnjama i maltretiranju uoči liturgije koja će u nedjelju, u povodu obilježavanja krsne slave, biti održana u crkvi izgrađenoj u njenom dvorištu.

Pakt s Dodikom            – Neka je na sramotu cijeloj BiH što ja moram izlaziti iz svoje kuće jer ne mogu gledati šta mi u rođenoj avliji rade Srpska crkva i njeni sveštenici. Moje zdravlje više ne može podnijeti tu sekiraciju. Znam da će doći da se iživljavaju po mom imanju, da me vrijeđaju i provociraju i zato me kćerka dovela sebi u Srebrenik – kazala je Fata Orlović. Iako dosta bolesna, između ostalog i dijabetes joj je narušio vid, ona nije propustila da upozori da, koliko god Srpska pravoslavna crkva provodi nasilje nad njom i njenom imovinom, to isto čini i bošnjačka vlast "koja paktira s Dodikom i Kačavendom".

Dovode televizije              – Sita sam bošnjačkih rukovodilaca i kojekakvih ministara koji dovode televizije pred moja vrata da pričaju kako se brinu za Fatu. Ne trebaju se oni brinuti za mene, imam ja svoju djecu koja o meni vode računa, nego neka se brinu za ono za šta su dužni da se brinu – za pravdu i zakone. Zar ih sve nije sramota i od Boga i od naroda da skoro 15 godina ne mogu da uđem u svoj posjed! Sve je to ista sorta – poručuje Fata Orlović.Nakon što prođe obilježavanje krsne slave u crkvi u Potočarima, Fata Orlović vratit će se u svoju kuću u Konjević-Polju.  (Kliker.info.Dnevni avaz(

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku