Finale je bilo onakvo kakvo je svaki ljubitelj „bijelog sporta“ mogao samo i da poželi, kvalitetno, neizvjesno i na momente dramatično.

Prvi set je trajao skoro 50 minuta, a u njemu je viđena samo jedna break lopta, ona u osmom gemu i to za Đokovića  koju je znalački iskoristio i poveo u velikom finalu sa 1:0 u setovima.

Novak Đoković je sjajno započeo i drugi set, ranim breakom stekao je prednost od 3:1 u gemovima, ali tada se „div iz Tandila“ probudio i nošen publikom  izjednačio a onda i preokrenuo rezultat, no Đoković se vratio i uveo set u tie-break , a tamo ga sa 7:4 i dobio, te je sa 2:0 u setovima poveo.

U trećem setu je Đoković pokazao u kakvoj se formi nalazi i rutinskom igrom u finišu seta došao do breaka i to mu je  praktično donijelo  drugu titulu u ove sezone.

Podatak od 16 osvojenih uzastopnih setova Novaka Đokovića jasno govori koliko je  bio dominantan ove nedjelje u New Yorku jujorku, a ako ostane u ovakvoj formi nema dileme da će i u Australiji u januaru naredne godine biti najveći favorit .

Od danas će na novoj ATP listi Novak Đoković biti treći teniser na svijetu, iza Rafaela Nadala i Rogera Federera.

(Kliker.info-Danas)