hamburger-icon

Kliker.info

Policijska brutalnost nad američkim studentima: Policija papar-sprejem na studente koji su prosvjedovali protiv povećanja školarina (Video)

Policijska brutalnost nad američkim studentima: Policija papar-sprejem na studente koji su prosvjedovali protiv povećanja školarina (Video)

05 Aprila
14:35 2012

Studenti koji su stupili u prosvjed zbog povišenja školarina na fakultetu Santa Monica College, Kalifornija (SAD), dočekani su sa papar-sprejem od strane policije. Policija je napala oko 30 ljudi, uključujući i malo dijete i kandidata za Kongres koji se u tom trenutku nalazio u prostorijama fakultetskog kampusa, prenosi Washington Post. Najmanje dvoje ljudi je hospitalizirano nakon napada u utorak.Prethodno policijskom napadu stotine studenata okupilo se na kampusu kako bi prosvjedovali protiv porasta školarina. Studentima je prvo zabranjeno da uđu u prostorije fakulteta, no oni su to ignorirali. Policija je odmah reagirala upotrebom papar-spreja, sredstva za "kontrolu" koje uzrokuje kratkotrajno sljepilo. Papar-sprej se smatra ne-smrtonosnim oružjem, ali u nekoliko primjera bilo je i smrtnih posljedica. Svjedoci tvrde kako je policija napala bez ikakvog upozorenja. Marioly Gomez, studentica na fakultetu, rekla je za AP kako su policajci jednostavno nasrnuli sa sprejanjem ljudi. Uskoro je nastala panika, a dvoje osoba je hospitalizirano. Nadalje, oko 5 osoba je dobilo medicinsku pomoć na terenu. (Kliker.info-Advance)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku