hamburger-icon

Kliker.info

Podržao Dodika i Kusturicu : Muftija traži smjenu imama Skorupana

Podržao Dodika i Kusturicu : Muftija traži smjenu imama Skorupana

04 Avgusta
06:25 2011

Goraždanski muftija Hamed ef. Efendić pokrenuo je proceduru smjene imama iz Višegrada Hasana ef. Skorupana zbog prisustva ceremoniji polaganja kamena temeljca za izgradnju Kamengrada u Višegradu Svečanosti koju su organizirali Milorad Dodik i Emir Nemanja Kusturica Skorupan je, kažu u Muftijstvu, prisustvovao u službenoj odori, bez konsultacija s bilo kim, dajući na taj način podršku ovom projektu. – Prema saznanju da je to uradio, nakon konsultacija s reisu-l-ulemom, Ured muftije je Rijasetu IZ uputio zahtjev za razrješenje s dužnosti tog imama. On je znao o čemu se radi, poziv nije dobio na svoje ime, već je bio adresiran na Medžlis IZ, a Ured muftije o tome nije konsultirao. Samo dan prije toga bio je na Bikavcu, gdje je više od 70 Bošnjaka zapaljeno u kući.

Iz svega je trebao izvući pouku jer je i sam Milorad Dodik u svom obraćanju kazao da svi oni koji prisustvuju tom skupu pokazuju da u Višegradu niko nije protiv izgradnje Kamengrada – kaže Efendić.Dodaje da je Rijasetu proslijeđen i materijal na kojem se vidi kako „imam u uniformi stoji u stavu mirno uz zvuke himne Bože, pravde". – Mislim da je to jedan nepromišljen, možda i jedan bezobrazan postupak i nadam se da će Rijaset razumjeti reagiranje Ureda muftije i kao pouku za druge uraditi ono što smo mi tražili – dodaje Efendić.

Smišljeno urađeno                Muftija goraždanski ističe kako se Kamengrad gradi u neposrednoj blizini ratnog sabirnog logora u sportskom centru Ušće, odakle su Bošnjaci ubijani i bacani s mosta ili odvođeni i strijeljani na drugim mjestima, te da ova lokacija nije izabrana bez razloga, već da je to smišljeno urađeno. (Kliker.info-Dnevni avaz)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku