hamburger-icon

Kliker.info

Podržali Assada : Kršćani Sirije ratuju protiv pobunjenika

Podržali Assada : Kršćani Sirije ratuju protiv pobunjenika

19 Oktobra
05:28 2012

– Morali smo uzeti stvari u svoje ruke. Mi kršćani uvijek zagovaramo mir pa se u početku se nismo htjeli uključiti u sukobe, ali jednostavno nismo imali izbora. Morali smo braniti kršćanski identitet i našu crkvu – kazao je za Večernji list zapovjednik odreda izviđača za obranu kršćanskih crkava i stanovnika George, koji priznaje da ih je naoružala sirijska vojska odana Basharu al-Assadu te oni ratuju uz njih.

– Kršćani u Siriji htjeli su biti nepristrani, ali kada smo postali mete džihadista koje je poslala Turska, kojima je jedini cilj bio istjerati kršćane iz Sirije, jednostavno smo bili natjerani uzeti oružje u ruke. U Homsu i okolici bilo nas je oko 150 tisuća, a danas nas nema ni tisuću. Raseljeni smo po cijeloj Siriji i Libanonu te mnogim drugim zapadnim zemljama – istaknuo je zapovjednik George.

Zahvalni sirijskoj vojsci

Upitali smo ga jesu li kršćanski poglavari u Siriji odgovorni za egzodus kršćana iz Sirije s obzirom na to da su stali uz režim Bashara al-Assada.

– Bez obzira na stav kršćanskih poglavara, džihadisti imaju samo jedan cilj, da mi nestanemo iz Sirije. Za njih smo mi nevjernici i bogohulnici, a čak su izdali i fetvu (vjersku obvezu) da svatko ima pravo ubiti kršćanina jer po njihovoj ideologiji svatko tko ubije kršćanina ide u raj. Ako lažemo mi i sirijski režim, pa za Boga miloga, nećemo reći da lažu Vatikan i papa. Prema njihovu izvješću o kršćanima u Siriji, brigada Slobodne armije Al-Faruq očistila je 90% kršćana u Homsu, a u toj brigadi ima mnogo islamista i pripadnika Al-Qa'ide koji su došli iz cijelog svijeta kako bi nas potjerali s naših ognjišta – govori George, koji priznaje da je njegov odred obranio dolinu Crack des Chevaliers, koja je poznata kao Dolina kršćana.

– Da nismo imali naoružanje, danas bi svi kršćani doline Crack des Chevaliers bili mrtvi jer su na to područje krenuli najradikalniji islamisti. Nekoliko smo se sati sukobljavali s njima i onemogućili im ulazak u dolinu dok nam nije stigla potpora iz zraka, a naposljetku i tenkovi te sirijska vojska – istaknuo je George te napomenuo kako to nije vjerski rat jer imaju i veliku potporu sunita i alavita.

Zajedničko slavlje

– Uskoro dolazi muslimanski blagdan Kurban-bajram, što ćemo mi, kao i svake godine do sada, proslaviti s našom braćom muslimanima – zaključio je George, zapovjednik kršćanskih snaga u Siriji. Hassan Haidar Diab (Večernji list)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku