hamburger-icon

Kliker.info

Pod pritiskom javnosti i roditelja učenika : Nastavnik Samir Alihodžić koji je osuđen za bludne radnje dao otkaz u OŠ Grbavica 1

Pod pritiskom javnosti i roditelja učenika : Nastavnik Samir Alihodžić koji je osuđen za bludne radnje dao otkaz u OŠ Grbavica 1

19 Decembra
19:30 2022

Samir Alihodžić, nastavnik koji je osuđen zbog pedofilije i vraćen je nedavno na rad u sarajevsku osnovnu školu, dao je otkaz.

Ovu informaciju je za  Oslobođenje  potvrdio advokat nastavnika Alihodžića, Alen Nakić.

Prema njegovim riječima, Samir Alihodžić je danas elektronskim putem obavijestio Upravu škole da se neće vratiti u nastavni proces i da daje otkaz.

– Ovu odluku je donio iako ne postoji pravni osnov niti sudska odluka koji bi zabranjivali njegov rad, a otkaz je dao uvažavajući činjenicu dosadašnje dobre saradnje sa školom. Nije želio da se iko osjeća ugroženim, ni učenici niti roditelji kao ni nastavnici sa kojima je sarađivao, rekao je za Oslobođenje Nakić.

Podsjetimo, nakon konačne presude u novembru prošle godine i jednogodišnje kazne zatvora kao i jednogodišnje zabrane obavljanja posla nastavnika, Samira Alihodžića ništa nije spriječilo da svoju zatvorsku kaznu uredno plati i tako se nađe na slobodi bez odlaska iza rešetaka, a zatim se vrati i na posao.

Sud mu je izdao i uvjerenje o nevođenju krivičnog postupka. Interesantno, za vrijeme sudskog procesa Alihodžić je bio na neplaćenom odsustvu.

Vijeće roditelja Osnovne škole Grbavica 1 večeras održava sastanak s upravom škole na kojoj će se razgovarati o aktuelnom problemu.

(Kliker.info-Oslobođenje)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku