hamburger-icon

Kliker.info

Pisac i voditelj Darcus Howe : Ovo nisu neredi, ovo je ustanak masa (VIDEO)

Pisac i voditelj Darcus Howe : Ovo nisu neredi, ovo je ustanak masa (VIDEO)

10 Avgusta
13:47 2011

Sve svjetske televizije svjesne su činjenice da tijekom emitiranja programa uživo stvari uvijek mogu poći neočekivanim putem, a u to se jučer uvjerio i BBC. Tijekom praćenja nereda na londonskim ulicama, jedan je reporter naišao na pisca i televizijskog voditelja Darcusa Howea te ga zamolio za komentar situacije, što su kasnije zasigurno zažalili.Voditeljica u studiju vjerojatno je očekivala za ovakve situacije standardni komentar pun floskula kojima se osuđuje narušavanje mira i slično, a dobila je malo drugačiji pogled na događaje i na kraju jezikovu juhu zbog nepoštovanja.

Howe je bio pripadnik Crnih pantera                                     Naime, Darcus Howe, rodom s Trinidada i Tobaga, početkom sedamdesetih bio je pripadnik britanskog pokreta Crnih pantera, a nakon jednog prosvjeda bio je i uhićen. Osim toga 1981. godine je organizirao marš za prava crnaca na kojem je sudjelovalo 20.000 ljudi, nakon čega je započela njegova karijera televizijskog novinara. U svojim emisijama najčešće se bavio upravo problemima s kojima se pripadnici manjina i imigranti susreću u Velikoj Britaniji. Stoga je čovjek svoja iskustva želio podijeliti i s BBC-jevom novinarkom.

Nije nimalo šokiran događajima na engleskim ulicama            Kada ga je upitala je li šokiran onim što se događa na engleskim ulicama, Howe je hladno odgovorio da nije ni najmanje šokiran. "U razgovoru sa svojim unucima i mojim sinom shvatio sam da će se u ovoj zemlji desiti nešto ozbiljno. Vlada i policija nemaju pojma o ničemu. Mladi crnci i mladi bijelci nam pokušavaju reći što im se događa u ovo zemlji, ali mi ih ne slušamo", kazao je Howe prije nego li ga je voditeljica prekinula zaključkom da onda zasigurno podržava nerede. Howe joj je objasnio da izvlači krive zaključke, pritom joj pokušavši na primjeru svog unuka objasniti sa čim su mladi crnci suočeni svakog dana.Intervjuu u tom trenutku već polako prelazi u prepucavanje i svađu dok voditeljica uporno inzistira na činjenici da to nije opravdanje za izazivanje nemira. "Gdje si ti bila kada se 1981. godine dogodio Brixton. Ja to ne zovem neredima, već ustankom masa. To se događa u Siriji, to se događa u Claphamu, u Liverpoolu, u Port-of-Spainu, Trinidadu… To je priroda povijesnog trenutka", odgovorio joj je. Voditeljica mu tada zajedljivo počinje spočitavati kako ni njemu nisu nepoznati izgredi i kako je zasigurno sudjelovao u nekima.

Howe voditeljici poručio da zvuči idiotski                                     "Nikad nisam sudjelovao u izgredima, već u demonstracijama koje su završile kao konflikt. Stoga pokažite malo poštovanja za zapadnoindijskog crnca i prestanite me optuživati da sam izgrednik. Nemojte biti napadni. Zvučite idiotski. Malo poštovanja pokažite", spustio joj je Howe, nakon čega voditeljica s kiselim smiješkom odjavljuje intervjuu.Jedno je sigurno, BBC ovaj materijal više nikad neće emitirati. (Kliker.info-Index)

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku